Rein en Pascal Tupker

In 1982 startte Rein Tupker zijn eigen smederij in Soest. Het was liefde voor het ambacht die de kunstenaar in hem deed opbloeien en de mogelijkheid bood zijn artistieke talenten te ontwikkelen. In de achterliggende kwart eeuw heeft Rein als geen ander ervaren dat je allereerst van je vak moet houden om daar ook je brood mee te kunnen verdienen. Het is in feite de toegepaste kunst, die een ontwerper in staat stelt met vernieuwende vormen te experimenteren en steeds nieuwe wegen in te slaan.

Smeden en ontwerpen is volgens Rein de juiste mix van ambacht en kunst en dat maakt zijn werk zo boeiend. Inmiddels is ook zijn zoon Pascal werkzaam in de smederij en ook Pascal heeft al diverse mooie kunstwerken van ijzer en brons gemaakt. Rein is meer van de organische vormen en Pascal daarentegen smeedt meer strakke kunstvoorwerpen.

Op www.tupker.nl zijn een aantal kunstwerken van hen beiden afgebeeld en uiteraard ook van de diverse andere werken welke in de smederij worden vervaardigd, zoals hekwerken, trappen en bronzen waterbronnen.

Zuidergracht 50 (routebeschrijving)
3763 LW Soest

035 - 602 15 52
info@tupker.nl
www.tupker.nl

Terug naar overzicht

Partners

Gemeente Soest
RETO
Uit in Soest