Tanja Minks

Oneindigheid
Tanja Minks schildert geabstraheerde expressieve voorstellingen in vele olieverflagen. Haar werk gaat over het onbepaalde, het oneindige. In haar werk probeert zij een beeld te maken van die oneindigheid . De vormen en kleuren zijn geïnspireerd op satellietfoto’s van de kosmos, van melkwegstelsels, maar ook van microscopische foto’s. Het abstracte en het doorschemeren van een onderlaag in de schilderijen suggereren dat er meer is en dat we goed moeten kijken.
Kortom de werken vragen aandacht, tijd, stilte van de kijker om zich te laten meeslepen, om zich te verliezen in de ruimte en om zo zijn eigen bron te laten raken.

Over haar werkwijze vertelt ze: ''Ondanks het beeld dat ik vooraf in mijn hoofd heb, blijft elk werk een zoektocht. Dit komt ook tot uitdrukking in de materialen en technieken die ik gebruik. Ik span zelf linnen op, nieuw en tweedehands, maar ik koop ook kant en klare doeken. Oude schilderingen schuur ik of ik schraap verflagen gedeeltelijk met paletmes weg en gesso het doek opnieuw wit. De oude structuren blijven zichtbaar door de nieuwe transparant dun opgebrachte laag. Soms schilder ik op de onbewerkte zijde van het linnen. Ook op nieuwe doeken pas ik diverse technieken toe: pasteus versus dun, vegen versus druipers, glanzend versus mat."
Tijdens het Atelierlint Soest exposeert zij vooral werk van dit jaar.

In 2010 heeft Tanja de 3-jarige kunstopleiding Traject-Xtra voltooid en vond zij een atelier in de Vlampijpateliers in Utrecht. Zij exposeert regelmatig, dit jaar in Utrecht en Montfoort. Met vijf collega’s vormt zij het PIT Kollektief. Als freelance museumdocent geeft zij lessen in Kunsthal KAdE in Amersfoort.

Vlampijpstraat 50 (routebeschrijving)
3534 AR Utrecht

06 - 28 88 86 11
info@tanjaminks.nl
www.tanjaminks.nl

Terug naar overzicht

Partners

Gemeente Soest
Uit in Soest
RETO