Historische Vereniging Soest/Soesterberg


Het verleden is de basis van het heden en de toekomst. Wat vandaag heden is, dat is morgen geschiedenis. Zo is historie een dagelijks actueel onderwerp. Lokale historie is misschien nog boeiender.

Een karrenspoor dat een roggeveld doorsnijdt, aan de horizon is de Petrus en Pauluskerk te zien. Een decennia-oud beeld van de huidige Dalweg. Wat is het veranderd op die plek! Maar toch…wat is de situatie toch nog herkenbaar. De foto van die karakteristieke, glimlachende man. Het doorgroefde en gebruinde hoofd is van Peter van den Breemer. Raadslid en locoburgemeester van Soest.

Zo is er veel historie dat valt te (her)ontdekken en te onderzoeken. Dat is boeiend en biedt gespreksstof en geluksmomenten. De Historische Vereniging Soest/Soesterberg zet zich in om die geluksmomenten te behouden, te verzamelen en te delen. Dat doen wij met ons blad ‘Van Zoys tot Soest’, met de website (www.hvsoest.nl), het organiseren van activiteiten en met het uitgeven van boeken. Vanwege ons veertigjarig  bestaan is er een jubileum uitgave verschenen, met daarin diverse ontwikkelingen in de periode van 1980 tot 2020.

Steenhoffstraat 46 (routebeschrijving)
3764 BM Soest

035-602 38 78
info@hvsoest.nl
http://www.hvsoest.nl

Terug naar overzicht

Partners

Gemeente Soest
Uit in Soest
RETO