Culturele organisaties in Soest bij elkaar

11-12-2013

Op 11 december heeft het Cultuurplatform Soest vertegenwoordigers van culturele organisaties in Soest en Soesterberg uitgenodigd om bij elkaar te komen. Ook Irene Drexhage, beleidsmedewerker cultuur van de gemeente, was daar bij aanwezig. Doel van de avond was om kennis te maken, met elkaar de plannen voor 2014 te delen, te onderzoeken waar we elkaar kunnen versterken en de komende gemeenteraadsverkiezingen te bespreken. En die doelen zijn zeker gehaald. Conclusie aan het eind van de avond was dat dit goed en nuttig is en zeker voor herhaling vatbaar. En dat gaat ook gebeuren.

De bijeenkomst werd afgetrapt met een inspirerend optreden van Production Director Chris Rodenburg, Art Director Peter Smit en Motion Director Rob Schilling. Zij lieten de aanwezigen met een interactieve powerpoint zien dat Soest het culturele hart van Europa is, waar – terecht – een prachtig metrostation is geopend. Zie foto.

Wat betreft de gemeenteraadsverkiezingingen is afgesproken dat het Cultuurplatform de culturele paragrafen bij de besturen van de politieke partijen opvraagt. Op 16 januari komen de culturele organisaties en het Cultuurplatform weer bij elkaar om die culturele paragrafen te bespreken. Dan wordt ook besproken of op een later moment een cultureel lijsttrekkersdebat georganiseerd zal worden. Voor de brief aan de politieke partijen klik hier.


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Uit in Soest
Gemeente Soest