Jong talent met een kostbaar instrument!

02-12-2016

Muziekkring Eemland organiseert zondag 11 december weer haar jaarlijkse NMF-concert

Het is inmiddels een vaste traditie in het programma van Muziekkring Eemland: elk jaar wordt er een concert geprogrammeerd waarmee extra aandacht wordt gevraagd voor het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Dit fonds stelt jonge musici in staat om via een bijzondere bruikleenconstructie op zeer kostbare instrumenten te spelen die normaliter ver buiten hun bereik liggen. Ditmaal zullen violist Pieter van Loenen en pianist Tobias Borsboom voor u spelen. Zondagmiddag 11 december vanaf 15.00 uur staat het podium in Hilton Royal Parc te Soestduinen tot hun beschikking.

Pieter van Loenen is een jonge veelbelovende violist. In 2016 behaalde hij zijn Master met een 10 met onderscheiding en hij won daarmee de Fock-medaille van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde bij Vera Beths en bij Terje Moe Hansen in Oslo. In 2016 won Pieter de tweede prijs en de NTR Publieksprijs bij het Nederlandse Vioolconcours Oskar Back. Als solist trad Pieter onder meer op met Jeugdorkest Nederland en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Pieter speelt met een strijkstok van Eugène Sartory, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Tobias Borsboom studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn, alwaar hij in 2013 zijn Master diploma behaalde. Hij won de derde prijs tijdens de ­finale van het YPF pianoconcours met Rachmaninov’s tweede pianoconcert en was winnaar van de Dutch Classical Talent Award in 2015. Tobias is verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als docent correpetitor en maakte in 2015 een kindermuziekvoorstelling: "Meneer Tobias en het zwarte monster."

Op het programma staan composities van Bach, Beethoven, Brahms en Ravel.

Meer informatie: www.muziekkringeemland.nl
Zondag 11 december 2016, Hilton Royal Parc Soestduinen.
Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.                                                                                    
Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € 23,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,- 

“Vrienden van Muziekkring Eemland”: € 18,-

Reserveren:
www.muziekkringeemland.nl of bellen naar (035) 523 12 10 (Gerrit Jan de Vos, penningmeester)


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
Gemeente Soest
RETO