Nieuwjaarsconcert Muziekkring Eemland met internationaal befaamd strijkkwartet.

12-01-2017

Quarteto Quiroga, een en al Spaans temperament

Het  veelbewogen jaar 2016 ligt achter ons en Muziekkring Eemland is alweer vol goede moed aan een volgend jaar begonnen. Evenals vorig jaar wordt het nieuwe jaar geopend door een schitterend strijkkwartet van grote internationale allure. Speelde vorig jaar januari het gelauwerde Chiaroscuro Quartet nog de sterren van de hemel, ditmaal is het Muziekkring Eemland gelukt om het eveneens internationaal befaamde Cuarteto Quiroga te engageren.
En nu gaat het niet louter om een Spaans klinkende naam, maar om een heus Spaans viertal: Aitor Hevia (viool), Cibrán Sierra (viool), Josep Puchades (altviool) en Helena Poggio (cello).
Cuarteto Quiroga, aangesteld als ‘quartet-in-residence’ in het Koninklijk Paleis van Madrid, heeft zich gevestigd als een van de meest dynamische en unieke strijkkwartetten van onze tijd.
Van muziekcritici en luisteraars krijgen ze internationale bijval voor hun onderscheidende en originele benadering van het strijkkwartetrepertoire.

«What the Cuarteto Quiroga offered us was an absolute experience of world-class rank. What these musicians gave us with eloquent colours and passionate sound was fascination and splendor.»
 Münchner Merkur (Munich, February 2013)

«Exquisite, precise, perfectly balanced. Interpretatively fresh performances couched in consistently warm hues»  The New York Times
Op het programma staan strijkkwartetten van György Kurtág, Bela Bartók en Johannes Brahms.

Meer informatie: www.muziekkringeemland.nl

Zondag 15 januari 2017, Hilton Royal Parc Soestduinen.
Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.                                                                                    
Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € 23,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,-
“Vrienden van Muziekkring Eemland”: € 18,-

Reserveren:
www.muziekkringeemland.nl of bellen naar (035) 523 12 10 (Gerrit Jan de Vos, penningmeester)


Nieuwsoverzicht

Partners

Gemeente Soest
RETO
Uit in Soest