Boekhandel Van de Ven rolt rode loper uit op eerste Bookstore Day.

17-04-2017

Op zaterdag 29 april wordt de eerste Bookstore Day in Nederland georganiseerd.  Een dag waarop de onafhankelijke boekhandels in Nederland laten zien wat ze allemaal te bieden hebben. Dus er zijn veel extra aanbiedingen, ‘sneak previews’ , exclusieve en gesigneerde boeken alleen die dag verkrijgbaar.

Maar nog veel belangrijker is dat veel schrijvers die dag op pad gaan om in boekhandels op te treden. Boekhandel Van de Ven maakt er een koninklijk feestje van: zo tussen Koningsdag en de ‘oude’ Koninginnedag willen wij benadrukken dat onze klanten stuk voor stuk koning(in) zijn voor ons.

Er is dan ook een spetterend programma samengesteld, waar overigens nog steeds aan gewerkt wordt, dus de opsomming hieronder is nog niet definitief.

We beginnen ’s ochtends om 10.00 uur met een ‘filosofisch ontbijt’: Bas Haring geeft een lezing over filosofie. Op een frisse en toegankelijke manier probeert hij wetenschap en filosofie zo uit te leggen dat het begrijpelijk wordt voor iedereen. Geniet van een ‘Hapje Haring’ en bekijk de wereld eens op een andere manier. Natuurlijk signeert hij na afloop zijn boeken waaronder Kaas en de evolutietheorie en Waarom cola duurder is dan melk  voor belangstellenden.

Om 11.00 uur kunt u genieten van een optreden van het studieorkest van PVO.

Rond 11.30 uur treedt Jozua Douglas aan. Hij schrijft boeken voor kinderen. Boeken waarom je kunt lachen. Bekende titels zijn De verschrikkelijke badmeester en  De vreselijke tweeling. Wil je weten hoe hij die grappige verhalen verzint? Kom dan naar Van de Ven. Kun je ook nog handtekening of selfie scoren. En voor je volgende boekenbeurt weet jij natuurlijk alles over zijn boeken!

Tussen de middag verwachten ook nog hoog bezoek van het Groot Gaesbeeker Gilde.

Het volgende optreden (14.00 uur) is weer vooral voor de jeugd, want dan is Tosca Menten aan de beurt. Ze is vooral bekend door haar boeken over Dummie de Mummie, maar ze schreef nog veel meer knotsgekke verhalen. Ze vertelt over haar boeken. Maar ook over hoe je een boek schrijft en over wat er allemaal moet gebeuren voordat een boek in de winkel ligt – want dat gaat niet zo maar eventjes. Verder beantwoordt ze dolgraag alle spannende, vreselijke, doodgewone en vooral ook bijzondere vragen. Ze deelt handtekeningen uit aan wie dat wil, en als er nog tijd over hebben, kan er ook nog gezongen worden!
We maken er sowieso een vrolijk uurtje van!

Om 15.30 uur zijn de groteren (jongeren én volwassenen) weer aan de beurt, want dan treedt Auke Hulst op. Auke Hulst is naast schrijver van prachtige romans als Kinderen van het ruige land  en Ik herinner me Titus Broederland  ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Columbus Magazine. Voor zijn laatste boek ontving hij vorige maand de Harland Award Romanprijs voor het beste fantastische boek. Eerder kreeg hij deze prijs al voor de roman Slaap zacht, Johnny Idaho. Verder is hij muzikant. Hij maakte onder andere het soloalbum The Hidden Shape onder de naam Sponsored by Prozac. En hij is de voorman van de Nederlandstalige band De Meisjes.
Vandaag ontmoet u een veelzijdig mens.

Behalve de landelijk bekende schrijvers kunt u die dag ook diverse Soester auteurs ontmoeten. Simone Arts, bekend van haar Fashion Academy boeken, begeleidt een workshop Koninklijke mode ontwerpen. Magdalena de Coninck zal enkele van haar nieuwe gedichten voorlezen en ook andere  Soester schrijvers zijn uitgenodigd.

Het programma wordt iedere dag bijgewerkt, dus we adviseren u om de kranten en sociale media in de gaten te houden.


Nieuwsoverzicht

Partners

Gemeente Soest
Uit in Soest
RETO