La Convivencia, harmonie in diversiteit

07-04-2019

Kunstenaars en artiesten voelen, net als iedereen, hoe de spanning in de maatschappij toeneemt. Er worden weer 'zondebokken' gezocht. Vaak krijgen bepaalde groepen die 'anders' lijken de schuld van iets. Als kunstenaars kennen we die kwetsbare positie ook, net als alle andere groepen die 'anders' lijken te zijn dan wat 'normaal' lijkt. Kleurrijkheid en diversiteit zijn voor ons een grote rijkdom.

21 mei Werelddag Diversiteit
21 mei is uitgeroepen tot Werelddag van de Diversiteit. Daar willen we graag bij aansluiten met ons lopende programma dat over diversiteit gaat.Dat programma heet 'La Convivencia, harmonie in diversiteit'.  Op die dag brengen we een concert in het prachtige Lutherse Kerkje van Amersfoort. De deuren gaan om 12.30 uur open voor iedereen die even stil wil staan bij de diversiteit.

Question n.a.l.v. aanslag Utrecht
In Utrecht was een vreselijke uitbraak van geweld. Voor ons ook schokkend, want het was juist een plek waar we onze voorstelling La Convivencia ontwikkelden. Colijn Buis, de pianist, woont  zelf om de hoek van waar het allemaal gebeurde! Hij schreef een prachtige compositie 'Question' als reactie, recht uit zijn hart. Deze compositie zal op 21 mei klinken!

Muziek en tekst
Verder zullen Joodse, Arabische en Christelijke stukken muziek klinken, afgewisseld met teksten waarin 'De Verdraagzaamheid' en 'De Verdeeldheid' elkaar afwisselen, zoals de stemmen in ons hoofd. Een troubadour benadrukt de weg van het hart, de liefde. 

datum: 21 mei 12.30-13.15 uur
Locatie:  Evangelisch-Lutherse Kerk Langestraat 61  3811 AC Amersfoort
Entree: Vrijwillige bijdrage, 
 


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Uit in Soest
Gemeente Soest