De Soester Kring organiseert op woensdag 6 november lezing door mevrouw Aly Wagenvoorde over “De Zijderoute” in de Rembrandtkapel

04-11-2019

Aly Wagenvoorde sloeg met haar man na haar pensionering van een ROC aan het reizen, o.a. naar Centraal Azië, China en Japan.
Nu China een nieuwe Zijderoute ontwikkelt, heeft de oude waarover Aly Wagenvoorde spreekt een zekere actualiteit uit het onderwerp.

De Zijderoute is de oudste verbinding tussen oost en west, tussen Europa en China.
Deze bijzondere lezing voert u door Oezbekistan, Kirgizië en China.
Cees en Aly Wagenvoorde nemen u mee naar o.a. Khiva, Buchara en Samarkand, steden waar schitterende moskeeën en sprookjesachtige bazaars het straatbeeld bepalen. Samarkand was tussen 1925 en 1930 de hoofdstad van Oezbekistan. Het is nog steeds een stad die doet denken aan 'Sprookjes uit 1001 nacht', met vele prachtige turquoise en blauwe moskeeën en paleizen.
Kirgizië is een straatarm land, maar heeft reizigers veel te bieden. De handelskaravanen overnachtten hier vroeger. Er zijn ook nu nauwelijks voorzieningen, daarom wordt er overnacht bij mensen thuis, in een tent, of in een yurt, bij de nomaden.
We volgen een deel van deze legendarische Zijderoute en reizen per bus en trein door spectaculaire landschappen, over hoge passen en door eindeloze woestijnen.
Na de unieke beelden van de overweldigende natuur en het boeiende nomadenleven in Kirgizië gaat de route verder naar Kashgar in China. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan, als je door de oude stad wandelt of op de veemarkt rondkijkt.
Tijdens het laatste deel van de reis staat een bezoek aan enkele andere Chinese steden op het programma. De lezing eindigt in Xi’an, bekend van het beroemde terracottaleger.
Deze lezing geeft u een impressie van een niet-alledaagse reis, waarbij u zult genieten van mooie foto’s en authentieke muziekfragmenten en waarin u wordt meegevoerd over een route uit een ver verleden.
Inmiddels zit China niet stil en spreekt president Xi Jinping vol enthousiasme over een Nieuwe Zijderoute...

Aanvang: 10.00 uur
Entree € 5,- inclusief koffie en thee, aanmelden niet nodig, zaal open om 9.30 uur
Rembrandtlaan 20 te Soest.


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
Gemeente Soest
RETO