Museum Soest heeft de deuren weer geopend.

05-06-2021

Na een lange verplichte sluiting heeft Museum Soest  vanaf zaterdag 5 juni de deuren weer geopend. Het is super om na zo’n lange periode weer bezoekers te mogen ontvangen. De vrijwilligers van het museum waren er klaar voor en hebben u als bezoeker gemist.

Vanwege de huidige situatie zijn er voorlopig nog wel wat beperkende maatregelen van kracht zoals  een verplichte looproute door het museum, het dragen van een mondkapje en dat u zich bij binnenkomst moet laten registreren. Ontvangst van groepen is vanwege de verplichte 1,5 meter afstand nog niet mogelijk. Op de website www.museumsoest.nl zijn de verplichte regels na te lezen.

In 2020 was het museum gestart met een zeer uitgebreide exposities over de historieschilder Johan Herman Isings. Ook zeer bekend geworden door de welbekende schoolplaten. Naast de uitgebreide expositie van Isings werd ook een expositie met werken van de kunstschilder Cornelis de Bruin, een veelzijdig impressionist, georganiseerd. Vanwege de coronasluitingen zijn beide exposities nog te zien tot en met 1 augustus 2021.

Naast deze  tijdelijke tentoonstellingen is natuurlijk het hele museum zeker interessant om te bekijken. Zeker nu het na zo’n lange periode weer haar deuren mocht openen. Bezoekers die in het verleden het museum bezocht hebben en nu van plan zijn het museum weer eens aan te doen zullen verrast worden met nieuwe c.q. uitgebreide vaste exposities.

Bezoek museum Soest en geniet tijdens uw wandeling door het museum van een kopje koffie of thee wat u tot 1 juli 2021 gratis door de vrijwilligers wordt aangeboden. Met in achtneming van de coronamaatregelen is dit ook weer mogelijk.

Zie voor openingstijden e.d.  www.museumsoest.nl.


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Gemeente Soest
Uit in Soest