Wilma van Weijen-van Iersel

Ik ben als productie assistente werkzaam geweest in de reclame, tv en film wereld. Heb in 1996 mijn eigen bedrijf opgericht “MinaScript&Art” onder het motto: “Geen idee te gek, no job too small”.

Ik ben actief lid geweest van de Gooise Kunstkring, tot en met de opheffing in 2015. Heb allerlei tentoonstellingen geïnitieerd en uitgevoerd. O.a. Dubbelportret en de tweejaarlijkse exposities “Miniatuur Biënnale”

Inmiddels ben ik “officieel” met pensioen (want haast 68) maar als beeldend kunstenaar ben je dat natuurlijk nooit! Ik zal altijd kunst blijven maken. Waren het in het verleden vooral schilderijen die ik produceerde, tegenwoordig maak ik hoofdzakelijk conceptuele kunst. Installaties met verschillende materialen. Zoals vorig jaar voor een expositie bij Hazart, een viltwerk met brons en mensenhaar.

De expositie “In Transitie” in de galerie van Kijkoor in Eemnes (zelfportretten van diverse beeldende kunstenaars, die net als ik zelf ouder en grijzer zijn) werd mede door mij georganiseerd. De finissage was een week voor de uitbraak van Corona.

In de afgelopen 6 maanden werd ik, door de sociale distantie die wij in acht moeten nemen, geïnspireerd voor het werk “KNUFFELHONGER: safety first”. Dit werk toont in de basis mijn eigen knuffelhonger. Dit onderdeel is klaar. Ook nodigde ik 42 vrouwen uit om iets bij te dragen aan het grotere totale werk. Deze herfst nog wordt dit kunstwerk gepresenteerd.
06 54 33 13 25
wilmavanweijen@gmail.com
www.wilmavanweijen.nl

Terug naar overzicht

Partners

RETO
Gemeente Soest
Uit in Soest