Hazart Kunststichting


NB. ZATERDAG EN ZONDAG OPEN

Negen beeldhouwers van het MKC (Montfoorts Kunstenaars Collectief) exposeren hun beelden bij HazArt Kunststichting in Soest.
De getoonde sculpturen zijn onder andere van brons, steen, keramiek en hout. Aan de wand kleurrijke en expressieve schilderijen van de Soesterbergse kunstenaar Thea van den Berg. De opening van deze expositie vindt plaats tijdens het Atelierlintweekend in Soest op zondag 16 september om 16.00 uur. De tentoonstelling duurt t/m 27 oktober.

Het MKC (Montfoorts Kunstenaars Collectief) is in 1989 opgericht door enkele leerlingen van de Utrechtse beeldhouwer Jan van Luijn, die na de Utrechtse Academie Artibus met elkaar door wilden gaan. Doel was elkaar te kunnen blijven ontmoeten, elkaar te inspireren en vooral het vak van beeldhouwen verder te leren beheersen. Men wilde elkaar de ruimte bieden voor het ontwikkelen van een eigen beroepspraktijk.

Enkele opdrachten voor beeldhouwwerken in de publieke ruimte maakten het mogelijk om in 1996 een atelier in eigen beheer te laten bouwen. Daar werken nu zo’n twintig beeldhouwers en schilders, afkomstig uit de regio Utrecht. Er wordt gewerkt naar model, zowel tekenend als modellerend; zowel figuratief als abstract.

Omdat het Atelierlint Soest plaatsvindt in het openingsweekend van deze expositie is er voor gekozen ook werk van een Soester kunstenaar te tonen.  Aan de wanden schilderijen van Thea van den Berg; de werken hebben warmte en zeggingskracht. Zij schilderde aanvankelijk realistisch en figuratief. Door de jaren heen ontwikkelde zij een meer abstracte werkwijze.

 

Pimpelmees 3 (routebeschrijving)
3766 AX Soest

035 - 601 31 50
hazart@planet.nl
http://www.hazart.nl

Terug naar overzicht

Partners

Uit in Soest
Gemeente Soest
RETO