Stichting Kerk & Cultuur Oude Kerk Soest


De stichting Kerk & Cultuur van de Oude Kerk Soest is opgericht om, naast de wekelijkse eredienst die in de Oude Kerk gehouden wordt, de culturele betekenis van dit historische gebouw op allerlei manieren te versterken. Dit doet zij door de zomeropenstelling van de Oude Kerk, het onderhoud van de kerktuin Hof van Lof en het organiseren van tentoonstellingen en concerten.

Om culturele activiteiten in en om de kerk te kunnen blijven organiseren, zijn we altijd op zoek naar donateurs. Wilt u de activiteiten van de stichting steunen, meldt u dan aan als ‘Vriend van Stichting Kerk & Cultuur Oude Kerk Soest’.

Expositie

Twee keer per jaar wordt er een expositie georganiseerd in de Oude Kerk: tijdens de veertigdagentijd in april (de 40 dagen vóór Pasen) en in de zes weken van de zomervakantie in de regio Midden Nederland.

Concerten

Sinds 2019 vindt er onder de naam “DOK-concerten” praktisch iedere maand een concert plaats. Alle concerten zijn op zondagmiddagen om 15.30 uur.

Kerktuin Hof van Lof 

Kerktuin “De Hof van Lof” laat zich op verschillende wijzen typeren: als symboolplantentuin, stiltetuin (en oase voor de kerkebuurt), natuurtuin, , bijbeltuin en liturgietuin. De tuin is het hele jaar door vrij toegankelijk en er is een folder beschikbaar.

Zomer Open

Elke zomer genieten zo’n duizend bezoekers van de Oude Kerk en de kerktuin tijdens de zomeropenstelling. De kerk zet dan zes weken lang de deuren open voor  iedereen die binnen wil komen.

Voor uitgebreide info zie de website www.kerkencultuursoest.nl.

Torenstraat 1 (routebeschrijving)
3764 CK Soest

035-6035930
info@kerkencultuursoest.nl
www.kerkencultuursoest.nl

Terug naar overzicht

Partners

Gemeente Soest
RETO
Uit in Soest