Soester Mannenkoor Apollo


Het Soester Mannenkoor Apollo bestaat sinds 14 september 1922 en combineert vriendschap en koorzang op de juiste manier. Dirigent is Hans van Rutten en de vaste pianist is Marius van der Kuijl. Het repertoire is divers: klassieke werken voor mannenkoor, geestelijke liederen, opera, operette, musical en hedendaagse liederen voor koor bewerkt.

Het koor repeteert elke donderdagavond om 20:00 uur in het Gildehuis, Steenhoffstraat 46B te Soest. Jaarlijks is er een voorjaarsconcert en ook het kerstconcert dat twee avonden achtereen wordt gehouden.

Apollo organiseert eens in de vier à vijf jaar een uitwisseling met een koor in het buitenland.

Een deel van de leden van het Soester Mannenkoor Apollo verzorgt optredens onder de naam Soester Knollenkoor Apollo. Het koor wordt geleid door accordeonist Jan Roels, daarbij  ondersteund door Hans van den Bogaard als tweede accordeonist en Peter van de Groep op drums.

Het koor treedt regelmatig op bij festivals, festiviteiten en zorgcentra in Soest en de wijde omgeving. Het repertoire bestaat uit het levenslied, luisterliedjes, meezingers en Nederlandse zeemansliedjes.

Jaarlijks organiseert het Knollenkoor de Korenmiddag als onderdeel van het Zomerfeest in Soest. Met drie andere koren wordt een oergezellige middag verzorgd.

Postbus 25 (routebeschrijving)
3760 AA Soest

06 - 55 79 66 10
info@apollo-soest.nl
http://www.apollo-soest.nl

Terug naar overzicht

Partners

Uit in Soest
RETO
Gemeente Soest