Arrangement De Lindenhof

Gedurende de wintermaanden wordt op elke laatste woensdagavond in de maand door Grand Café De Lindenhof in samenwerking met het Cultuurplatform Soest een Cultuurarrangement aangeboden.

Dit arrangement bestaat uit een drie gangendiner inclusief een culturele uitvoering. Deze uitvoering wordt in principe vóór, na en tijdens het diner (tussen de gangen door) uitgevoerd (vier blokjes van +/- twintig minuten).

Telkens twee weken voorafgaand aan ieder cultuurarrangement wordt een persbericht naar alle media verspreid, waarin de culturele uitvoering wordt aangekondigd.

De Lindenhof biedt tevens de mogelijkheid van een aanschuiftafel aan, waardoor alleengaanden aan een lange tafel elkaar kunnen ontmoeten.

Reserveren is gewenst en kan via Grand Café De Lindenhof (035 - 740 00 74).

Achtergrond

Bert Smit, destijds voorzitter Cultuurplatform: In haar eigen Cultuurvisie "Naar een inspirerend cultuurbeleid" uit 2002, vroeg de Stichting Cultuurplatform Soest reeds aandacht voor het verbeteren van het kunst en culturele klimaat in Soest. Hierbij werd gedacht aan een goede samenwerking onderling, goede contacten met de gemeentelijke politiek en het initiëren van culturele projecten die de belangstelling genieten van de inwoners van Soest en de regio-gemeenten. Het Cultuurplatform streefde ook naar de mogelijkheid om Soest voor wat betreft horeca en terrasfuncties in combinatie met cultuur wat gezelliger te maken.

In deze cultuurvisie werd de wens voor een Grand Cultureel Café nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Toen enige jaren geleden de mogelijkheid van Grand Café De Lindenhof zich aandiende is er direct contact gezocht met de projectontwikkelaars van De Lindenhof, teneinde in gesprek te gaan met de toekomstige uitbaters.

Toen De Lindenhof officieel haar deuren had geopend zijn er mede op advies van horeca ondernemer Antonio van den Hengel door het Cultuurplatform gesprekken gevoerd met Marieke Beijersbergen en Sander van Veenendaal om hen een plan voor te leggen. Hieruit is een akkoord bereikt omtrent de details van deze samenwerking. Klik hier voor het persbericht.

Partners

Gemeente Soest
Uit in Soest
RETO