Kunstbeurs Park Vliegbasis Soesterberg

Een kunstbeurs voor kunstenaars door kunstenaars. Er zijn in Nederland een heleboel commerciële kunstbeurzen. Deze vragen voor stands torenhoge prijzen, prijzen die de gemiddelde kunstenaar slecht kan betalen en die een groot financieel risico vormen. Met een kunstbeurs die door kunstenaars voor kunstenaars wordt georganiseerd, waarin iedere participerende kunstenaar zijn eigen taak heeft, hou je de kosten  laag. De beurs is dan laagdrempelig voor de kunstenaar zonder veel risico, en ook laagdrempelig voor het publiek. Dit project is een initiatief van Cultuurplatform Soest in samenwerking met Zeist.

De kunstbeurs wordt gehouden in het pinksterweekend 2020 in de shelter op het terrein van Park Vliegbasis Soesterberg. Er is voor deze locatie gekozen vanwege de enorme ruimte die het heeft en de unieke uitstraling, tevens heeft het een mooie centrale ligging. Er is genoeg ruimte om op het terrein te kunnen parkeren maar ook fietsend is het prima te bereiken.

Doelstelling
De doelstelling is het organiseren van een kwalitatief goede kunstbeurs in de omgeving Soest - Zeist die grotendeels voor en door kunstenaars wordt georganiseerd. Het moet een laagdrempelig, inspirerend en levendig platform worden waar professionele kunstenaars en het geïnteresseerde publiek direct in contact met elkaar kunnen komen. Er kan direct bij de kunstenaar gekocht worden zonder dat courtage en een dure deelname de prijs van het kunstwerk schrikbarend omhoogdrijven. Een groot voordeel voor kunstminnend publiek dus. De intentie is om – mits de formule goed aanslaat – deze kunstbeurs jaarlijks/tweejaarlijks te organiseren.

Partners

RETO
Uit in Soest
Gemeente Soest