Groot Gaesbeeker Gilde


Het Groot Gaesbeeker Gilde of Sint Aechten Schuttersgilde van Soest is de oudste vereniging in de gemeente Soest. Voornaamste doelstelling tijdens haar meer dan 650 jarig bestaan is wel een invulling van een verbindende rol binnen de Soester gemeenschap.

In Soest, en wijde omgeving natuurlijk, is het gilde vooral bekend van de betrokkenheid bij diverse activiteiten binnen de jaarlijkse meerdaagse Gildefeesten. De daadwerkelijke organisatie van de Gildefeesten berust sinds 2012 bij de Stichting Gildefeesten Soest.

Het Koningsschieten van de gildebroeders op de laatste zondag van augustus is voor het gilde het hoogtepunt in het verenigingsjaar. Daarnaast is zij ook een van de organisatoren van het Museumplein op Koningsdag, levert ze haar bijdrage aan de 4-Mei Herdenking in zowel Soest als Soesterberg en gaat het gildekorps de wandelaars vooruit op de slotdag van de Avondvierdaagse.

Het Gildehuis is door het jaar heen een ontmoetingsplaats voor gildeleden, gildevrienden en andere belangstellenden bij een grote variëteit aan activiteiten die daar worden georganiseerd zoals de maandelijkse kaart- , sjoelavonden, en de viering van het feest van haar patrones Sint Aechten. Het Gildehuis wordt trouwens ook verhuurd aan verschillende Soester verenigingen voor hun verenigingsavonden zoals Mannenkoor Apollo, en de Soester Schaakclub.

 

Steenhoffstraat 46B (routebeschrijving)
3764 BM Soest

06-29 45 40 99
secretariaat@gildesoest.nl
gildesoest.nl
www.facebook.com/Groot.Gaesbeeker.Gilde/

Terug naar overzicht

Partners

Gemeente Soest
Uit in Soest
RETO