Spinozakring Soest

Gonny Pasman-Sakkers

Tijdens mijn studie filosofie ontstond mijn fascinatie voor onze grootste Nederlandse filosoof Baruch/Benedictus de Spinoza. Toen mij na mijn opleiding gevraagd werd: "Wat ga je nu doen?", was er voor mij geen twijfel mogelijk; iets met Spinoza!
In maart 2014 richtte ik de Spinozakring Soest op, die inmiddels landelijke en ook internationale bekendheid geniet. Ik organiseer jaarlijks een cursus, twee lezingen, een excursie en een symposium of studiedag waarvoor ik prominente sprekers uitnodig, zoals prof. Henri Krop, dr. Paul Juffermans en prof. Maarten van Buuren.
Zelf geef ik op aanvraag ook lezingen over Spinoza en/of zijn invloed op geschiedkundige en recentelijke gebeurtenissen.
Tijdens de coronacrisis, waardoor de fysieke cursussen en lezingen moesten worden doorgeschoven, maak ik ter overbrugging voor mijn leden recensies van nieuw verschenen Spinozaboeken of daaraan geparenteerde werken.
Voor informatie over actuele cursussen en lezingen zie www.spinozakringsoest.nl

Tot op heden deed ik de organisatie van de Spinozakring geheel alleen, maar vanaf februari 2020 is de nieuwe website in handen van Jan Mendrik.

 

Joh. Poststraat 59 (routebeschrijving)
3762 VL Soest

06-44 87 62 23
info@spinozakringsoest.nl
www.spinozakringsoest.nl

Terug naar overzicht

Partners

Uit in Soest
Gemeente Soest
RETO