Litouws Cultureel Centrum


Het Litouws Cultureel Centrum gaat door met het presenteren van verschillende Litouwse schrijvers, filmmakers, musici aan het Soestse en Nederlandse publiek. Zo hebben wij in 2020 het project “Initiatieven voor het verspreiden van hedendaagse Litouwse cultuur in Nederland” gestart.
Nog net tussen de twee Covid-19 golven, op 18 september, hebben wij de Litouwse schrijver Tomas Vaiseta in de jaarlijkse Nacht van de Europese literatuur te Amsterdam gepresenteerd. En begin november hebben wij de Litouwse taal in het Nederlands DRONGO-talenfestival geïntroduceerd.

Omdat ons doel is activiteiten te ontplooien die bijdragen aan het promoten van het veelzijdige Europese gedachtengoed, zijn wij partner bij diverse Nederlandse evenementen en netwerkorganisaties zoals EUNIC Netherlands.

Wij bereiden ons voor om het prachtige internationale duo, de Nederlandse mezzo-sopraan Maria Warenberg en de Litouwse pianiste Gabrielė Žemaitytė voor te stellen.
Niets gaat boven een live concert; dat zouden wij dan ook graag, net als in het verleden, in samenwerking met Soester organisaties en het Hilton Royal Parc Soestduinen realiseren.

Facebook: Litouws Cultureel Centrum


Soest

litouwscc@gmail.com
http://www.litouwscc.org

Terug naar overzicht

Partners

RETO
Gemeente Soest
Uit in Soest