Politiek en poezie ontmoeten elkaar op gedichtendag

22-01-2014

Donderdag 30 januari 2014

Politiek en poëzie ontmoeten elkaar op Gedichtendag

Lijsttrekkers lezen hun lievelingsgedichten

De SLAS – Stichting Literaire Activiteiten Soest – organiseert ter gelegenheid van de Nationale Gedichtendag op donderdag 30 januari een bijzonder evenement, waarin politiek en literatuur (in het bijzonder de dichtkunst) elkaar op een niet alledaagse manier ontmoeten. Alle (dertien) lijsttrekkers van de partijen die in Soest meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen (19 maart) zijn uitgenodigd om hun lievelingsgedicht te komen voordragen.

De SLAS viert dit jaar haar 25-jarig bestaan met diverse feestelijke jubileumactiviteiten.

Dit is er een van. Vier jaar geleden organiseerde de literaire club van Soest in het voortraject van de raadsverkiezingen ook zo’n bijeenkomst. Dat werd een succes, omdat iedereen meedeed. Of het uiteindelijk tot winst of verlies bij de stembus heeft geleid is nooit helemaal duidelijk geworden, maar je weet het nooit…

Als ze allemaal meedoen geeft dat een heel gevarieerd beeld van wat mensen uit de politiek mogelijk aanspreekt in poëzie. Het is geen wedstrijd in voordrachtskunst, maar wel een mooie ’opmaat’ voor de verkiezingscampagne. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door het duo La Primavera.

De toegang is vrij en publiek is van harte welkom vanaf 20:15 uur in Artishock, Steenhoffstraat 46A.

Overigens zijn ook andere Soesters - al dan niet ‘prominent’ - welkom om hun favoriete gedicht, of een fragment daarvan, te komen voorlezen.

Graag opgeven (mét vermelding van het gekozen gedicht) bij Aad Post, apost@wxs.nl, tel. 035-5880913 of 06 51540950

Voor de flyer klik hier.


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO
Gemeente Soest