BEELDwerk van 27 mei t/m 12 oktober 2014

29-04-2014

Onder de samenvattende titel BEELDwerk exposeert een achttal kunstenaars uit binnen- en buitenland in het lommerrijke park Klein Engendaal. Zij tonen verrassende sculpturen in uiteenlopende materialen en kleuren binnen de inmiddels wijd en zijd bekende zomerexpositie van de kunststichting Hazart in Soest. In de galerieruimte tonen zij kleinplastiek, aangevuld met werk van een aantal leden van de kunstenaarsvereniging De Ploegh.

Kleur speelt een bepalende rol in de expositie. Niet alleen letterlijk, doordat een aantal kunstenaars zich uitdrukt in een voor ruimtelijk werk nogal ongebruikelijke kleurenrijkdom. Maar ook in overdrachtelijke zin; de kunstenaars aarzelen niet om zich bij hun creatieve uitingen te laten leiden door de wisselwerking van mensen, materialen en natuurlijke elementen in hun omgeving. Dit levert een scala van verrassende beelden op die een boeiende confrontatie aangaan met de omgeving waarin ze zijn geplaatst.

Deelnemende kunstenaars zijn Elly Baltus, Petra Boshart, Bert Grotjohann, Guido Messer, Jur Strelitski, Peter van Tilburg, Jan Timmer en José van Tubergen. Via de site www.hazart.nl download u (rechtenvrij) hoge resolutie afbeeldingen.

Tijdens de expositieperiode in de galerie: KLEINPLASTIEK van bovengenoemde kunstenaars en:

  • van 25 mei t/m 5 juli:             'Natuurlijk Bekeken', 6 Ploeghleden
  • 13 juli t/m 16 augustus:         exposeert kunstenaarsvereniging ID+Art uit Hamme, België
  • 24 augustus t/m 10 oktober: 'Zwart-Wit', Ploeghleden met gasten

organisatie: Kunstenaarsvereniging De Ploegh

Met vriendelijke groet,
Jan Hazelaar/Ali van den Berg
www.hazart.nl

Kunststichting Hazart, Bosstraat 2, 3766 AG Soest, T 035 6013150


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Uit in Soest
Gemeente Soest