Soest krijgt grootse talentenjacht 'Soest On Stage'

27-05-2014

Na succes in Baarn en Hilversum naar Hilton en openluchttheater Cabrio

In juni 2014 zal onder de noemer ‘Soest On Stage’ een groots opgezette lokale talentenjacht worden georganiseerd. Iedereen van 8 tot 80 jaar kan meedoen aan de auditieronde in Hilton Royal Parc Soestduinen en de acht beste kandidaten treden vrijdagavond 20 juni op in een wervelende finaleshow in openluchttheater Cabrio. Vanaf 1 mei kunnen kandidaten zich inschrijven via www.soestonstage.nl.

Soest On Stage

De speciale talentenjacht richt zich op al het lokale amateurtalent in Soest en een breed publiek, zowel jong als oud. Met Soest On Stage hopen de initiatiefnemers een boost te geven aan lokale, culturele activiteiten. “Door middel van coachings door lokale professionals, een speciale gelegenheidsband en een optreden van theatergroep Jeans in de finale, verbinden we lokale amateurtalenten met lokale en landelijke professionals. Wij hopen zoveel mogelijk talenten te stimuleren tot cultuurparticipatie middels wat cultuureducatie”, aldus Frank Los, een van de organisatoren.

Audities

Op zondag 1 juni 2014 wordt een auditieronde georganiseerd in een ruimte van Hilton Royal Parc Soestduinen, die volledig in theatersferen wordt omgebouwd. Alle jongeren en ouderen kunnen hun talenten vertonen aan een jury met bekende artiesten. De vakjury bestaat onder meer uit Anne van Veen, zangeres, theatermaakster en dochter van Soester Herman van Veen en singer songwriter Mevrouw Tamara. Tamara is bekend van onder andere het televisieprogramma ‘De beste Singer Songwriter van Nederland’. Acteur en cabaretier Peter Lusse en musicalster en acteur Fred Butter maken de jury compleet.

Tijdens de auditiedag kunnen zangers, dansers, bands, operazangeressen, goochelaars, musici en andere talenten hun act opvoeren, waarbij publiek welkom is de optredens te bewonderen en de kandidaten aan te moedigen. Na een juryoverleg worden ’s avonds de zeven beste acts bekend gemaakt. Het publiek kiest middels een stemronde op de website een winnaar, waarmee de achtste finale-act wordt bepaald.

Talentvolle Soesters tussen de 8 en 80 jaar kunnen zich van 1 mei t/m 30 mei aanmelden voor de audities via www.soesonstage.nl.

Finaleshow

Vrijdagavond 20 juni treden vanaf 19.30 uur de acht leukste, mooiste en beste acts op in Openluchttheater Cabrio. De showavond zal worden geopend en afgesloten door een gelegenheidsband van lokale beroepsmuzikanten; de Soest On Stage Band. In de finaleshow treden de winnende acts afwisselend op met de professionele theatergroep Jeans die zal schitteren met een live band. Er worden twee prijzen uitgereikt tijdens de finaleshow; een publieksprijs van € 100 en een aanmoedigingsprijs van € 250,-, beiden bedoeld voor talentontwikkeling.

Culturele organisaties

Om de acht winnende acts voor de show nog extra kneepjes uit het vak bij te brengen, worden zij gecoacht. De kandidaten worden in aanloop naar de voorstelling bijgestaan door professionele lokale artiesten en docenten van culturele organisaties uit Soest.

Soesters project

Zonder partners en sponsoren zou de talentenjacht van Soest niet kunnen worden gerealiseerd. De Gemeente Soest stimuleert het project met een cultuursubsidie, zoals ook het Elise Mathilde Fonds, het KfHeinfonds en het Prins Bernhard Cultulurfonds. Daarnaast heeft Soest On Stage enkele partners, waaronder facilitair bedrijf Chain, Hilton Royal Parc Soesterduinen, Openluchttheater Cabrio, drukkerij ESED, de Soester Courant en Soestvrijstaal.

Achtergrond en organisatie

Het concept vindt haar oorsprong in de buurgemeente Baarn. In april 2013 stonden Baarn en Theater de Speeldoos in het teken van Baarn On Stage. Naar aanleiding van de samenwerking voor Baarn On Stage hebben Annemarie Vermeulen en Kevin van den Berg Stichting de CultuurContainer opgericht. De stichting zet zich in voor maar liefst drie edities van de talentenjacht in 2014. Naast de editie in Soest vindt momenteel ook Naarden-Bussum-Bussum On Stage plaats in Spant! en afgelopen vrijdag beleefde Hilversum On Stage een spetterende finale. In Soest werkt de stichting samen met Frank Los, de lokale projectleider die de organisatie voor Soest On Stage zal dragen i.s.m. producent Kevin van den Berg.

“Na maanden voorbereiding zijn we trots het culturele leven en het bedrijfsleven van Soest verder te kunnen betrekken en hopen wij een flink spin-off effect te creëren om iedereen te stimuleren deel te nemen aan culturele activiteiten”, aldus Kevin van den Berg.

Website

Meer informatie over Soest On Stage vind je op www.soestonstage.nl!

Kaarten voor de auditiedag zijn 1 juni aan de kassa verkrijgbaar, tickets voor de finaleshow kunnen worden besteld op de website van Soest On Stage.

 


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
Gemeente Soest
RETO