Publiekswinnaar Soest on Stage bekend

18-06-2014

PERSBERICHT, 16 JUNI 2014

‘Ginger Ale’ wint publieksprijs van Soest On Stage

Massaal gestemd via de website

De winnaar van de publieksprijs van Soest On Stage is bekend. Er is in de afgelopen weken massaal gestemd op alle audities van de Soesterse talentenjacht. De meeste stemmen gingen naar zangeres Lisa Lammertink en pianist Martijn Weber, die optreden onder de noemer ‘Ginger Ale’. Deze muzikale act ontving tijdens het ENJOY Festival de publieksprijs en daarmee achtste finaleplaats in de show van vrijdag 20 juni.
 

Meeste stemmen

Lisa (18) en Martijn (16) hebben de meeste stemmen gekregen van het internetpubliek. Ruim 40 talenten verspreid over 30 acts presenteerden 1 juni in Hilton Royal Parc Soestduinen hun talenten aan een jury. Alle audities zijn gefilmd en één minuut daarvan was online te bekijken. Via de website www.soestonstage.nl kon tot zondag 15 juni, 12.00 uur, op elke kandidaat een stem worden uitgebracht. “Sommige finalisten zijn daartoe zelfs een ware promotiecampagne gestart en hebben via Twitter en Facebook vele berichten geplaatst en hun eigen netwerk aangesproken” aldus organisator Frank Los. Vanaf donderdagavond was het aantal stemmen op de website onzichtbaar en werden alle kandidaten in spanning gehouden. “De stemronde leefde flink. Er zijn zo’n 1.600 stemmen uitgebracht op de kandidaten en de audities zijn zelfs ruim 6.000 keer bekeken!”

ENJOY

Het organisatieteam van Soest On Stage maakte zondagmiddag de winnaar bekend tijdens het ENJOY Festival op evenemententerrein De Engh. Ginger Ale werd het podium opgeroepen en enthousiast toegejuicht door het aanwezige publiek.

Volop voorbereiden

Vrijdagmiddag 13 juni werden de andere zeven finalisten al voorbereid en repeteerden zij een finalenummer in de Soester Muziekschool. Daarnaast krijgen alle finalisten deze week coaching om de act verder aan te scherpen voor de finaleshow.

Producent Kevin van den Berg kijkt uit naar vrijdag: “Lisa en Martijn reageerden erg verrast en gaan direct aan de slag voor de finaleshow. Samen met de andere finalisten – Emmie Mbire, Jasmijn Hendricks, Anne Roozeboom, DJ No’L’, J.I.M.!, Laura Overbeeke en Roos & Fee – treedt de publiekswinnaar aanstaande vrijdagavond op in Openluchttheater Cabrio. De grootse finale van Soest On Stage is een avondvullende show die je niet mag missen!”

Kaarten

Naast de speciale Soest On Stage Band – een gelegenheidsformatie van lokale professionele artiesten – en Theatergroep Jeans, treden de acht acts op in een wervelende show. Kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via www.soestonstage.nl.


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Gemeente Soest
Uit in Soest