Tosca Opdam (viool) en Vital Stahievitch (piano)

13-01-2015

Zondagmiddag 18 januari in Hilton Royal Parc Soestduinen

Tosca Opdam (viool) en Vital Stahievitch (piano)
De combinatie van viool en piano raakt steevast gevoelige snaren bij menige liefhebber van klassiek muziek. Tosca Opdam en Vital Stahievitch zullen dat 18 januari ongetwijfeld ook weten te bereiken, zowel in solostukken als in hun samenspel.

Tosca Opdam (1988) behaalde in juni 2014 haar Master-diploma viool aan de befaamde Juilliard School in New York bij Sylvia Rosenberg en Catherine Cho. Daarvóór kreeg zij haar Bachelor diploma aan de Manhattan School of Music. In 2011 won Tosca Opdam de eerste prijs op het prestigieuze Nationaal Vioolconcours Oskar Back in het Concertgebouw in Amsterdam. Met haar interpretatie van het vijfde vioolconcert van Henri Vieuxtemps trok zij de aandacht vanwege de “prachtige lange lijnen” en “solistische kwaliteiten” in haar spel, aldus het juryrapport. Als kamermusicus trad ze onder meer op tijdens het Delft Chamber Music Festival en het Storioni Festival. Ze volgde diverse masterclasses, o.a. bij Pamela Frank, Miriam Fried, David Takeno, Frank Peter Zimmermann en Pinchas Zukerman.
Tosca speelt met een strijkstok gemaakt door Lothar Seiffert, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Vital Stahievitch (1980) studeerde piano aan de Muziekacademie in Minsk bij Zoya Kacharskaya. Op zestienjarige leeftijd won hij de Internationale Pianowedstrijd in Vilnius. Sindsdien treedt hij wereldwijd op met orkesten en kamermuziekensembles. In 2005 won hij een tweede prijs op het Europese Unie Pianoconcours in Taranto (It) en eerste prijzen op muziekconcoursen in Wit-Rusland, Tsjechië en het YPF Pianoconcours in Amsterdam. In 2007 behaalde Vital zijn Master aan het Conservatorium in Amsterdam bij Håkon Austbø.

Concertbuffet
Na afloop van het concert is er ook ditmaal weer gelegenheid om onder het genot van een glas wijn met de musici van gedachten te wisselen. En wie de gezellige sfeer nóg langer wil vasthouden, reserveert naast een kaartje voor het concert ook meteen een plaats bij het speciale concertbuffet, samengesteld door Hilton’s chef-kok Rob Gottmer. Bezoekers van het concert betalen een gereduceerde prijs van € 23,50

Zondag 18 januari  2015, Hilton Royal Parc Soestduinen.
Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.                                                                                    
Prijzen inclusief glas wijn of andere consumptie: € 22,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,-                                                                   
Reserveringen: via
www.muziekkringeemland.nl of telefonisch bij Therese Kraut (035 6017388).


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO
Gemeente Soest