Opera in Soest

09-02-2015

Zondagmiddag 15 februari in Hilton Royal Parc Soestduinen
Opera in Soest

Ook liefhebbers van opera komen dit seizoen aan hun trekken bij Muziekkring Eemland. Zondag 15 februari treedt mezzosopraan Karin Strobos voor u op, begeleid door Ingrid Geerlings op fluit en Daria van den Bercken op piano. Samen bieden zij een zeer gevarieerd programma, waarbij de thema’s liefde, hartstocht en verlangen naar de natuur centraal staan in stukken van o.a. Rossini, Massenet, Debussy en Ravel.

Mezzosopraan Karin Strobos sloot haar studie aan het Utrechts Conservatorium af met de hoogste onderscheiding. Ze won verschillende prijzen en was ensemble-lid bij de Opera Studio Nederland. Strobos brak internationaal door als Octavian in Der Rosenkavalier van Richard Strauss onder leiding van Sir Simon Rattle. Haar carrière kwam daardoor in een stroomversnelling, met optredens bij de Nederlandse Opera en een verbintenis bij het Aalto-Musiktheater in Essen.

Ingrid Geerlings is eerste fluitiste in het Radio Filharmonisch Orkest en fluitiste in het Schönberg Ensemble. Daarbij is Ingrid gastspeler in het Chamber Orchestra of Europe en speler en medeoprichter van het met De Ovatie bekroonde Ludwig collectief.
Ingrid won in 1995 de eerste prijs op het Europees Kamermuziek Concours in Colmar in Frankrijk. In 1997 voltooide ze haar studie met onderscheiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Als eerste fluitiste heeft Ingrid gewerkt met onder meer Bernard Haitink en Valeri Gergjev. “Ingrid Geerlings brengt je met haar spel op hoogten waar de lucht ijler wordt", schreef de Volkskrant recent.

Daria van den Bercken behoort tot de origineelste pianotalenten van Nederland. Ze studeerde bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert in Amsterdam en later in Bloomington bij Menahem Pressler en Leonard Hokanson. Ze won prijzen op onder meer het Steinway Concours en het Prinses Christina Concours en nam de Vriendenkrans in ontvangst. Naast haar solo-optredens met orkest, speelt Daria van den Bercken ook vaak kamermuziek en trok ze de aandacht met haar project Händel at the Piano.

Concertbuffet

Na afloop van het concert is er ook ditmaal weer gelegenheid om onder het genot van een glas wijn met de musici van gedachten te wisselen. En wie de gezellige sfeer nóg langer wil vasthouden, reserveert naast een kaartje voor het concert ook meteen een plaats bij het speciale concertbuffet, samengesteld door Hilton’s chef-kok Rob Gottmer. Bezoekers van het concert betalen een gereduceerde prijs van € 23,50.

Zondag 15 februari  2015, Hilton Royal Parc Soestduinen.
Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.
Prijzen inclusief glas wijn of andere consumptie: € 22,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,-
Reserveringen: via
www.muziekkringeemland.nl of telefonisch bij Therese Kraut (035 6017388).


Boek nú voor het speciale jubileumconcert op 15 maart met Combattimento

Stichting Muziekkring Eemland bestaat 15 jaar en voor die bijzondere gelegenheid staat er een even bijzonder optreden gepland, namelijk het beroemde Combattimento dat u misschien ook kent onder de vroegere naam Combattimento Consort Amsterdam. Dit gezelschap speelt dan een speciaal Stabat Mater programma, helemaal in de Paassfeer, en het wordt daarbij vergezeld door countertenor Dave ten Kate. Een absolute aanrader!

Nu reserveren? Dat kan op www.muziekkringeemland.nl


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO
Gemeente Soest