Stichting Muziekkring Eemland bestaat 15 jaar en viert dit met een speciaal jubileumconcert op 15 maart

03-03-2015

Zondagmiddag 15 maart speciaal Stabat Mater programma in Hilton Royal Parc Soestduinen
Jubileumconcert Muziekkring Eemland in het teken van Paastijd en Italië

- Soest, 27 februari 2015 - Stichting Muziekkring Eemland, bekend om haar vele kamermuziekmiddagen, bestaat inmiddels 15 jaar. Dit heuglijke feit wordt uiteraard op muzikale wijze luister bijgezet met een bijzonder jubileumconcert dat voor een groot deel in het teken staat van het Stabat Mater. Helemaal passend bij de passietijd voor Pasen. Uitvoerenden zijn het beroemde barokgezelschap Combattimento en countertenor Dave ten Kate. Vanwege de verwachte grote opkomst vindt het concert plaats in het Nassaupaviljoen van Hilton Royal Parc Soestduinen, dus niet in de Beatrixzaal waar normaliter de concerten plaatsvinden.

Centraal in dit jubileumconcert staat het Stabat Mater, waarvan de tekst verhaalt over het lijden van Maria bij het aanschouwen van haar zoon aan het kruis. De ongetwijfeld bekendste versie van het Stabat Mater is die van Giovanni Battista Pergolesi. Maar veel méér componisten hebben een Stabat Mater gecomponeerd en zondagmiddag 15 maart staan er twee op het programma: van Antonio Vivaldi en van Giovanni Felice Sances. Daarnaast worden er nog diverse andere werken uitgevoerd, van o.a. Francesco Bonporti en Giovanni Buonamente. Een volledig Italiaans programma dus.

Barokensemble van grote faam
Combattimento is de voortzetting van Combattimento Consort Amsterdam: een barokensemble dat ruim dertig jaar geleden werd opgericht en waarin alle leden van het ensemble een uitgesproken eigen identiteit hebben. Combattimento heeft een uitstekende nationale en internationale reputatie en wordt geroemd om zijn hoge kwaliteit. De optredens kenmerken zich door uitvoeringen met grote kennis van de dramatische expressie en contrastwerking, die zo bepalend zijn voor de barokmuziek. Samen met het gevarieerde, vaak verrassende en onbekende repertoire maakt dit Combattimento tot een van de meest succesvolle barokensembles van Nederland.

Nieuwe operaster
Het barokensemble wordt vocaal bijgestaan door countertenor Dave ten Kate. Diens veelzijdigheid komt niet alleen tot uitdrukking in barokrepertoire maar ook in muziektheaterstukken, waarin zijn passie en talent voor zowel zingen als acteren perfect tot uiting komen. “Een nieuwe operaster is geboren”, zo koppen de kranten. Zijn optredens worden omschreven als “een lust voor het oor en het hart”.  Combattimento werkte onlangs ook al succesvol met hem samen in The Fairy Queen, Purcell’s semi-opera.

Speciaal Jubileumbuffet in Italiaanse stijl
Na afloop van het concert is er ook ditmaal weer gelegenheid om onder het genot van een glas wijn met de musici van gedachten te wisselen. En wie de gezellige sfeer nóg langer wil vasthouden, reserveert naast een kaartje voor het concert ook meteen een plaats bij het speciale concertbuffet, samengesteld door Hilton’s chef-kok Rob Gottmer. Bezoekers van het concert betalen een gereduceerde prijs van € 23,50.

Zondag 15 maart  2015, Nassaupaviljoen, Hilton Royal Parc Soestduinen.
Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.
Prijzen inclusief glas wijn of andere consumptie: € 22,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,-
Reserveringen: via
www.muziekkringeemland.nl of telefonisch bij Therese Kraut (035 6017388).


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Gemeente Soest
Uit in Soest