‘TREFF SoestSoest 2015’

20-05-2015

E X P O S I T I E 

‘Treff SoestSoest 2015’ - 6 t/m 20 juni

Op 6 juni 2015, om 16:00 uur,  vindt in de galerie bij kunststichting HazArt in Soest de feestelijke opening plaats van de expositie‘TREFF 2015’ (‘Ontmoeten 2015’). Burgemeester Rob Metz zal het openingswoord spreken en er is muziek van Gaby Kaihatu zang,  Stormvogel piano, Marco van Os op bas  en Semmy Prinsen, tenorsaxofoon. De expositie vindt plaats  in het kader van de stedenbanduitwisseling Soest (Nl.) en Soest (De) en toont recent werk van 20 kunstenaars uit beide Soesten in de vorm van  schilderijen, grafiek, sculpturen, fotografie e.d. De expositie vindt plaats in de galerie van de kunststichting HazArt en op het omliggende terras.

Het ligt in de bedoeling deze uitwisseling op kunstgebied elke twee jaar te laten plaatsvinden; dit jaar in Nederland - over 2 jaar in Soest, Duitsland. Het is voor het eerst dat er op het gebied van kunst contact is gemaakt met de Duitse Kunstverein-Kreis-Soest (De.), een kunstenaarsvereniging met 360 aangesloten leden. De reacties daar waren zeer positief en het enthousiasme groot. In overleg met Inga Schubert-Hartmann, voorzitter van de Kunstverein-Kreis-Soest, hebben Jan Hazelaar en Ali van den Berg de keuze van de Duitse kunstenaars gemaakt. Daarnaast is er aan Nederlandse zijde in samenwerking met het plaatselijke Cultuurplatform een selectie van 10 kunstenaars tot stand gekomen.

De tentoonstellingmakers in Soest Nederland zijn blij met de kwaliteit van het gebodene. Het gekozen werk is zeer gevarieerd en kleurrijk; ook is er een mooie balans tussen twee-dimensionaal en ruimtelijk werk. De gebruikte technieken variëren van traditionele schilderkunst tot collages van gesmolten plastic verpakkingsmateriaal; van fotografie tot het hergebruik van afvalhout; van hedendaagse sculpturen van miljoenen jaren oude natuursteen tot geborduurde wegwerpzakdoeken. Een interessante, verrassende ‘ontmoeting’ die een bezoek aan de expositie ‘Treff’ zeker waard maakt.

Kunststichting HazArt
www.hazart.nl


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
Gemeente Soest
RETO