Concert door Ensemble Cordevento met topfluitist Erik Bosgraaf bij Stichting Muziekkring Eemland

07-12-2015

Erik Bosgraaf wordt algemeen beschouwd als een van de meest begaafde en veelzijdige blokfluitisten van een nieuwe generatie. 'His virtuosity is stunning, as is his artistry', schreef Gramophone naar aanleiding van de bij Briljant Classics uitgebrachte 3cd-box die hij wijdde aan werken uit Der Fluyten Lust-hof van Jacob van Eyck. 'Bosgraafs virtuositeit en bovenal zijn onbetwistbare begrip van elke noot die hij speelt zijn indrukwekkend', oordeelde NRC Handelsblad.

Zondag 13 december is hij bij Muziekkring Eemland te gast, samen met zij Ensemble Cordevento, dat naast Bosgraaf bestaat uit de al even getalenteerde klavecinist Alessandro Pianu en gitarist Izhar Elias. Zij zullen werken ten gehore brengen van een keur aan zeventiende-eeuwse componisten. Muziek op het kruispunt van kunst en ‘popmuziek’ van die tijd. Voor het exacte programma kijkt op u op www.muziekkringeemland.nl

Als solist en met zijn Ensemble Cordevento speelt Erik Bosgraaf regelmatig op festivals over de hele wereld. In 2009 won hij één van meest prestigieuze prijzen in de klassieke muziek: de Londense Borletti-Buitoni Trust Award ter waarde van 20.000 pond. In 2010 nam hij samen met Izhar Elias deel aan het Grachtenfestival en won meteen de publieksprijs> In februari 2011 ontving hij de hoogste staatsonderscheiding voor muziek, de Nederlandse Muziekprijs. Erik Bosgraaf geeft masterclasses over de hele wereld en is hoofdvakdocent aan het Conservatorium in Amsterdam. Zijn cd-productie, niet alleen met Cordevento maar ook in samenwerking met vele andere grote namen uit de klassiek én moderne muziek (o.a. jazzsaxofonist Yuri Honing), is enorm. Een aantal van die cd’s is vriendelijk geprijsd verkrijgbaar na afloop van het concert, maar nu ook al bij Boekhandel Van de Ven in Soest-Zuid.

Ensemble Cordevento: zondag 13 december 2015, Hilton Royal Parc Soestduinen.
Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.                                                                                    
Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € 22,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,-
“Vrienden van Muziekkring Eemland”: € 18,-

Reserveren:
www.muziekkringeemland.nl of bellen naar (035) 523 12 10 (Gerrit Jan de Vos, penningmeester)

Vrienden van de Muziekkring hebben een streepje voor

Zij ontvangen per post of e-mail steeds vooraf een uitnodiging met alle informatie over het concertprogramma, ze hebben voorrang bij de reserveringen en betalen, naast een eenmalige donatie van € 25,- of meer, per concert een gereduceerde toegangsprijs van € 18,-.

Word ook “Vriend”: aanmelden kan via de website.


Nieuwsoverzicht

Partners

Gemeente Soest
Uit in Soest
RETO