Ennadien Blink speelt ‘Muizethuis’ bij Van de Ven in Soest-Zuid

13-09-2016

Ennadien Blink is poppenspeelster. En niet zo maar een. Met haar metgezellen is zij 25 jaar geleden letterlijk uit de kast gekomen; het figurentheater werd geboren. Haar spel speels, haar zelfgemaakte poppen, van muis tot giraf, van baby tot soldaat, ontroerend en verbeeldend. Een voorstelling van Ennadien is even wegdromen.

Ennadien werkt samen met Micha Burm, die zij heeft opgeleid. Micha's kunst is de poppen zo te manipuleren dat ze... ja, dat ze echt leven! Woorden gebruikt Micha liever niet: hij laat de poppen spreken. Ennadiens regisseur is op dit moment Luk de Bruyker. De treffend gekozen muziek wordt speciaal gecomponeerd door Harrie Herfst.
Van de Ven is erg blij dat Ennadien vanaf dit najaar een keer per maand zal komen spelen op de bovenverdieping van de boekhandel. De voorstelling begint steeds om 14.30 uur, kost €7,50 per persoon en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Op zaterdag 17 september speelt Ennadien de voorstelling Muizethuis, geïnspireerd door het boekje ‘Kleine muis zoekt een huis’ van Petr Horacek.

Muis wordt wakker in zijn holletje. Hij rekt zich uit en gaat de wereld in. Tuimelend en dansend trekt hij over de aardbol. Dan ineens ziet hij een appel. Een heerlijke grote appel. Hij neemt de appel mee naar zijn hol. Maar wat is dat... de appel past niet.
Muis gaat op zoek naar een groter hol. Zijn zoektocht brengt hem bij allerlei dierenvriendjes, maar bij ze komen wonen, dat zit er niet in.
Uiteindelijke komt muis gewoon weer thuis. Onderweg heeft hij heel veel hapjes van de appel genomen en nu past ie wel. 

Boekhandel Van de Ven, Soesterbergsestraat 54c, Soest
Zaterdag 17 september, aanvang 14.30.
Reserveren wordt aanbevolen.
Dit kan in de boekhandel, telefonisch (035 6012419) of via de mail (info.vandeven@libris.nl).


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Gemeente Soest
Uit in Soest