Concert Lendvai String Trio in Hilton Royal Parc Soestduinen

03-10-2016

Zondagmiddag 9 oktober start nieuw seizoen Muziekkring Eemland

Stichting Muziekkring Eemland organiseert jaarlijks zeven kamermuziekconcerten op haar vaste locatie, een van de prachtige zalen van het fraai gelegen Hilton Royal Parc Soestduinen. Het zeventiende seizoen staat nu in de startblokken en het belooft opnieuw een klankrijk concertseizoen te worden.

Het Lendvai String Trio speelt alle jarenlang op de belangrijkste Europese podia zoals de Wigmore Hall in London, Musikaliska in Stockholm en het Concertgebouw in Amsterdam. Daarnaast speelden ze op festivals in Duitsland, Italië, Frankrijk en Zwitserland. Ze maakten cd-opnamen van alle Beethoven strijktrio’s. In 2011 werd het trio de Kersjes Ensemble Prijs Holland toegekend. Met deze prijs werden ze in staat gesteld om de trio’s van de Nederlandse componist Julius Röntgen uit Bilthoven op te nemen. “Röntgen’s musical charm and compositional craftsmanship combine in the most delightful manner…delivered with impeccable musicianship by the wonderful Lendvai Trio.” (Gramophone, 2016).

Het Lendvai String Trio heeft een international samenstelling: Nadia Wijzenbeek (Nederland) op viool, Yivali Ziliacus (Zweden) op altviool en Marie Macleod (Verenigd Koninkrijk) op cello. Nadia Wijzenbeek is tevens concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest, Ylvali is gastaanvoerder bij de  Koninklijke Zweedse Opera en Marie solocellist bij het Koninklijk  Filharmonisch Orkest van Stockholm. Kortom, drie drukbezette dames.
Op het programma staan werken van eerdergenoemde Julius Röntgen, maar ook van Schubert en Beethoven. Meer informatie: www.muziekkringeemland.nl.

Zondag 9 oktober 2016, Hilton Royal Parc Soestduinen.
Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.                                                                                    
Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € 23,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,- 

“Vrienden van Muziekkring Eemland”: € 18,-

Reserveren:
www.muziekkringeemland.nl of bellen naar (035) 523 12 10 (Gerrit Jan de Vos, penningmeeste


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Gemeente Soest
Uit in Soest