Kinderboekenweek bij Van de Ven

03-10-2016

We weten het intussen allemaal: als de blaadjes van de bomen vallen ritselen de bladzijdes in de kinderboeken: het is weer Kinderboekenweek. Dit jaar van 5 tot en met 16 oktober.
Die staat dit jaar in het teken van opa’s en oma’s: ‘Voor altijd jong!’.

Het Kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Dolf Verroen: deze opa onder de kinderboekenschrijvers (hij werd geboren in 1928) kon moeiteloos uit zijn geheugen putten voor het prachtige Oorlog en vriendschap. Cadeau van je boekverkoper als je voor minstens €10,- kinderboeken koopt. Daarnaast is er (voor een heel klein prijsje) weer een prentenboekje voor de kinderen die nog niet kunnen lezen: een avontuurlijke leporello Waar is Ludwig, gemaakt door Floor Rieder.
En natuurlijk organiseert Boekhandel Van de Ven weer allerlei activiteiten.

Op zaterdag 8 oktober zal  ’s ochtends Simone Arts komen vertellen over haar Fashion Academy:

Mode is een must!
Tenminste, wél als je op de Fashion Academy zit: de enige school waar alles draait om fashion. En op welke school is er vier keer jaar een modefeest en kun je 's avonds in de schoolbios series kijken en blijf je er ook slapen, omdat je er woont?
Maar wacht... voor je denkt dat het alleen maar leuk is: school = school! Dus denk ook aan:
#Huiswerk (veel)
#Regels (streng)
#Schooluniform (pimpen mag niet alleen, het moét)
#En niet te vergeten: De Geheime Opdracht (wie oh wie krijgt hem?)
Simone Arts is werkte een aantal jaren als docent Nederlands op een middelbare school. Ze stopte om boeken te gaan schrijven.
De nieuwe kinderboeken van Soesterse Simone Arts gaan dus over mode. De eerste twee delen van Fashion Academy (1: Flamenco meets flowerpower en 2: Sport meets safari) zijn inmiddels verschenen.

Houd jij ook van mode? Of het lezen over mode? Kom dan zaterdagmorgen 8 oktober naar Van de Ven. Je kunt dan je favoriete outfit ontwerpen op papier of in letters. Simone helpt je erbij en zal ook iets meer vertellen over haar boeken en ze eventueel van een handtekening voorzien.
8 oktober 10.00 tot 11.30 uur

Toegang is gratis

Ook op 8 oktober ’s middags zal Ennadien Blink weer optreden met haar figurentheater. Ze speelt de voorstelling Toverstof voor kinderen vanaf 3 jaar. Het theater opent de deuren om 14.15 uur, de voorstelling begint om 14.30 uur en duurt ongeveer 40 minuten.

De toegangsprijs is €7,50 per persoon.

Voor de voorstelling graag reserveren in de boekhandel, telefonisch (0356012419) of via de mail (info.vandeven@libris.nl).

Tot slot geeft op dinsdagavond 11 oktober om 20.00 uur Annemarie M. Schaacke, familiecoach, een lezing over Nieuwetijdskinderen.
Mogelijk heb je ze als ouder, of ben je zelf een Nieuwetijdskind?
Heb je ze in de klas of om je heen en wil je meer weten over wat dat betekent? Doelgroep voor deze Lezing zijn (groot) ouders, opvoeders, onderwijs, professionals in de zorg en het sociaal domein.
In deze Lezing gaat zij in op het ontstaan van het begrip Nieuwetijdskinderen, wie ze zijnen wat ze ons te leren hebben. Haar pas verschenen boek: ‘Allergie voor de onzichtbare wereld is deze avond te koop en op voorraad aanwezig bij boekhandel Van de Ven. Twee hoofdstukken in haar boek, dat goed ontvangen is door lezers, zijn gewijd aan Nieuwetijdskinderen, en hun betekenis.

De toegangsprijs is €10,- en reserveren is gewenst: in de boekhandel, telefonisch (0356012419) of via de mail (info.vandeven@libris.nl).

 


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Uit in Soest
Gemeente Soest