Duo expositie van beeldende kunst van Annemarie Verspoor en olieverfschilderijen van Dorrit van den Boogaard

17-11-2016

Zaterdag 26 en zondag 27 november van 11.00-17.00 uur.
In De Oude School, Kortenhoefsedijk 145, 1241 KB Kortenhoef.

De beelden van Annemarie Verspoor ontstaan vanuit het materiaal.
"Iedereen is creatief" zei Annemarie's eerste docent John Abel. "Laat je inspireren door de steen, dan komt de rest vanzelf".
Later heeft ze ook heeft les gehad op de Gooische Academie in Laren en maakte daar kennis met andere materialen, bv. hout, gaas en klei. 'Out of the box' leren denken is een belangrijke verworvenheid uit deze periode. En leren kijken...... leren kijken.
De menselijke vorm, de vrouw en wat haar beweegt komen veel terug in het werk van Annemarie.
Dorrit van den Boogaard maakt realistische olieverfschilderijen die bijna fotografisch aandoen. De onderwerpen zijn zeer divers. Wilt u de zee horen, het vuur zien branden of in de stoel bij de tandarts liggen? Kom dan kijken. Voel de ontspanning tijdens de vakantie, zie de angst van een vrouw "locked up" in het huwelijk en de bescherming die handen geven.
Haar schilderijen vertellen vaak een verhaal. Daarbij wordt de kijker aangezet tot nadenken. Een overzicht van de schilderijen is te zien op: www.dorrit.exto.nl Dorrit is autodidact. Eens per maand komt de realistische fijnschilder Peter van Oostzanen om "met het oog van de meester" haar schilderijen te beoordelen. Annemarie en Dorrit zijn behalve vriendinnen elkaars "grote inspiratiebron". Een wandeling, de actualiteit, het hier en nu of een goed gesprek; de basis voor een creatieve uiting is overal om hen heen.
 


Nieuwsoverzicht

Partners

Gemeente Soest
RETO
Uit in Soest