Gelukkig hebben we het Schrijfcafé nog

02-11-2017

Geluk zit in een klein hoekje. Het was het thema van het Schrijfcafé van oktober. Nu zou je verwachten dat er alleen maar hele gelukkige verhalen geschreven zullen zijn die dag. Het leidde echter ook naar verhalen van hoe het ooit was. Schrijven over geluk wakkert de heimwee ernaar aan. Het bracht de deelnemers naar verhalen met een lach en een traan.

Iedereen mag met een pincet een rolletje pakken uit een ‘doosje vol geluk’. Het is gevuld met opgerolde papiertjes, allemaal spreuken en citaten die te maken hebben met geluk. ‘Laat je inspireren door de uitspraak op je briefje en schrijf vijf minuten lang aan een tekst’, zegt schrijfster Corrie. Kort erna is het stil en wordt er druk geschreven. Na vijf minuten legt ze zelf bij iedereen een tweede rolletje neer. ‘Schrijf nog vijf minuten door, maar betrek daarbij de uitspraak die op je nieuwe briefje staat.’ Als de tijd voorbij is, laten ze elkaar hun teksten horen. Ze komen recht uit het hart en soms valt er even een stilte na een verhaal, omdat het zo sterk bij iedereen binnenkomt. Ook is er verbazing over hoe goed de spreuk op het tweede briefje past bij wat er de eerste vijf minuten geschreven is.

Er volgt een schrijfopdracht waarbij de zintuigen aan het werk worden gezet. Op een wonderlijk eenvoudige manier resulteert het in een soort gedicht. Dat geluk voor Corrie echt in klein hoekje zit, blijkt uit de opdracht aan het einde van de bijeenkomst. Ze geeft iedereen een boek mee. In elk boek zit op de hoek van de kaft een schrijfopdracht, voor thuis. Om ook daar nog even te mogen genieten van het schrijven.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur bij Van de Ven.  De eerstvolgende is op 15 november. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl  (06-40155282


Nieuwsoverzicht

Partners

Gemeente Soest
RETO
Uit in Soest