Elise Besemer Kwintet bij Muziekkring Eemland

04-12-2017

Zondagmiddag 17 december bij Muziekkring Eemland in Hilton Royal Parc Soestduinen
Elise Besemer Kwintet, jonge Nederlandse concourswinnaars met Schubert’s strijkkwintet

In het najaar van 2015 kreeg de jonge violiste Elise Besemer van een programmeur van klassieke muziek de vraag of zij een achttal kamermuziekconcerten kon verzorgen. Ze ging graag op de uitdaging in en wilde in elk geval het strijkkwintet van Schubert en dat van Mozart uitvoeren. Ze benaderde hiervoor haar collega’s Shin Sihan (viool), Shih-Hsien Tsai (altviool), Boris Nedialkov (cello) en Alexander Warenberg (cello). Tezamen treden zij sindsdien op als het Elise Besemer Kwintet. Elise kende de bijzondere kwaliteiten van deze jonge musici. Met Shin en Alexander heeft zij jaren samengespeeld in de Fancy Fiddlers, het jeugd-strijkersensemble van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek.

Het strijkkwintet van Schubert geldt als het ‘non plus ultra’ van de kamermuziek. Mooier kan het niet worden, aldus de ware kenners. Het strijkkwartet van Arensky, dat eveneens op het programma staat en een bijzondere samenstelling kent van één viool, één altviool en twee celli, is gekozen vanwege de volbloed Russische muziek op een thema van Tchaikovsky.

NMF-concert
Dit concert vindt plaats met steun van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Het NMF heeft een collectie van ruim 450 kwalitatief hoogstaande muziekinstrumenten en 350 strijkstokken. Deze worden in bruikleen gegeven aan zo’n 400 professionele musici en aan hen die dat willen worden. Een goed instrument is geen luxe, maar een absolute noodzaak voor musici. De collectie is tot stand gekomen door donaties en schenkingen. Elise Besemer bespeelt een viool van Jean Baptiste Vuillaume, gebouwd in 1886 in Parijs. Deze is haar in bruikleen gegeven door het NMF.

Elise Besemer Kwintet, zondag 17 december 2017.
Hilton Royal Parc, Van Weerden Poelmanweg 4-6, 3768 MN Soestduinen
Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.                                                                                     
Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € 23,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,- 

“Vrienden van Muziekkring Eemland”: € 18,-

Reserveren:
www.muziekkringeemland.nl of bellen naar (035) 523 12 10 (Gerrit Jan de Vos, penningmeester)


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Gemeente Soest
Uit in Soest