Zondag 12 februari speelt Ton Koopman bij Muziekkring Eemland

06-02-2017

Wereldberoemde klavecinist belichaamt de vreugde van het muziek maken.

Komende zondag ontvangt Muziekkring Eemland in Hilton Royal Parc Soestduinen de gelauwerde dirigent, organist, klavecinist en docent Ton Koopman. Een naam die bij velen direct bekend in de oren zal klinken, want deze Bach-kenner pur sang is een groot man.

Ton Koopman belichaamt de vreugde van het muziek maken. Hij studeerde orgel, klavecimbel en muziekwetenschap in Amsterdam. Hij ontving voor orgel en klavecimbel een Prix d'Excellence. Ton Koopman speelt op de belangrijkste historische orgels van Europa en als klavecinist en dirigent van het Amsterdam Baroque Orchestra is hij in alle belangrijke concertzalen en muziekfestivals ter wereld geweest. Na zijn chef-dirigentschap bij het Radio Kamer Orkest is hij een veelgevraagde gastdirigent geworden bij vooraanstaande orkesten in Europa, de Verenigde Staten en Japan.

Ton Koopman heeft met het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir alle overgeleverde cantates van Johann Sebastian Bach opgenomen. In het Bach-herdenkingsjaar 2000 werd hem een eredoctoraat van de Universiteit Utrecht verleend, vanwege zijn bijdragen aan het onderzoek naar en de vertolking van het oeuvre van Bach.

Ton Koopman is professor muziekwetenschap aan de Universiteit Leiden. Zijn uiteenlopende muzikale activiteiten als solist, begeleider, continuospeler en dirigent hebben geleid tot een zeer omvangrijke discografie. Zijn tomeloze en niet aflatende energie leiden tot een ongelooflijk drukke agenda over de gehele wereld. Het bestuur van Muziekkring Eemland is dan ook zeer vereerd met zijn komst naar Soestduinen.

Op het programma staan korte clavecimbelwerken van J.P. Sweelinck, L. Couperin, A. Forqueray, D. Buxtehude, J.J. Froberger, J. Cabanilles, J. Duphly, A. Soler, H. Purcell, J. H. Fiocco en natuurlijk J.S. Bach.

Zondag 12 februari 2017, Hilton Royal Parc Soestduinen.
Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.                                                                                    
Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € 23,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,- “Vrienden van Muziekkring Eemland”: € 18,-

Reserveren:
www.muziekkringeemland.nl of bellen naar (035) 523 12 10 (Gerrit Jan de Vos, penningmeester)


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Gemeente Soest
Uit in Soest