Schrijfcafé tussen de boeken

06-02-2017

SOEST - januari 2017 - Met ingang van februari verleent Boekhandel Van de Ven maandelijks op woensdag onderdak aan een Schrijfcafé. Onder leiding van een schrijfster worden de deelnemers geprikkeld om hun gedachten op papier te zetten. Geen technische hoogstandjes, maar schrijven als manier om aandacht te schenken aan de verhalen die in mensen schuilen.

‘De bedoeling van onze bovenverdieping is om culturele activiteiten in Soest in de breedste zin te faciliteren.’ Trees Nelissen van Boekhandel Van de Ven is er duidelijk over. Ook schrijven past daar volgens haar bij. Dus wordt de verdieping boven de winkel elke derde woensdagmiddag van de maand omgedoopt tot Schrijfcafé. Op 15 februari van 14.00-16.00 uur is de aftrap en ontvangt schrijfster Corrie Gramser er de schrijfgasten. Buiten dat zij zelf romans schrijft, is het haar missie om anderen te laten ervaren wat het effect van schrijven kan zijn.

‘Schrijven over wat er bij je leeft, is een vorm van aandacht besteden aan jezelf.’ Corrie is ervan overtuigd dat schrijven een positief effect heeft op de gezondheid. Met haar achtergrond als ergotherapeut in de psychiatrie heeft ze al veel verhalen langs horen komen. In het Schrijfcafé houdt ze het vooral luchtig; gaat het om schrijven en luisteren. Het plezier dat mensen eraan kunnen beleven en de persoonlijke inzichten die ze erdoor krijgen staan voorop.

Corrie baseert haar schrijfopdrachten op de methode ‘Luisteren naar je pen’ van Shodo. Hierdoor zullen als vanzelf verhalen en herinneringen boven komen drijven. Het Schrijfcafé staat voor een ongedwongen middag samen met mensen die dezelfde passie delen: schrijven! Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan via www.zinexprez.nl of 06-40155282


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Uit in Soest
Gemeente Soest