Tijd voor jezelf in het Schrijfcafé

12-05-2017

Op 17 mei zal er weer druk geschreven gaan worden tijdens het Schrijfcafé op de bovenetage van de boekhandel in Soest. Een aantal deelnemers die eerder meededen, hebben zich op voorhand alweer ingeschreven. Want eenmaal geproefd aan het Schrijfcafé, smaakt het naar meer.

Tijdens de bijeenkomst van april waren er veel nieuwe mensen komen proeven aan het Schrijfcafé. Onwennig en ook wat afwachtend schoven ze aan, nog niet goed wetend wat hen te wachten stond. De warmschrijfoefening maakte de pennen gelukkig goed los en ook erna werd er enthousiast geschreven. Aan het einde was de schroom zo goed als verdwenen: iedereen wilde het resultaat van de laatste opdracht aan elkaar voorlezen. Te kunnen luisteren zonder er commentaar op te mogen geven, werd als heel plezierig ervaren.

‘Hebben jullie prettig geschreven vandaag?’ vroeg schrijfster Corrie na afloop. Ze werd overladen met complimenten: leuke opdrachten, de sfeer voelt ‘veilig’, je lokt ons vanzelf uit tot schrijven. Eén deelneemster zei: ‘Thuis komt het er niet van om te gaan schrijven. Er is altijd wel iets anders wat ik voor laat gaan. Hier in het Schrijfcafé lukt het wel en neem ik twee uurtjes tijd voor mezelf. Ik kom de volgende keer zeker weer!’

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 17 mei. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl  (06-40155282)


Nieuwsoverzicht

Partners

Gemeente Soest
Uit in Soest
RETO