Expositie en veiling voor historisch orgel

12-05-2017

Eind van dit jaar wordt eindelijk het langverwachte, historische orgel geplaatst in de Oude Kerk in Soest. Vanaf 6 mei is in de kerk een bijzondere expositie te zien. De veiling van de getoonde kunst moet de nog ontbrekende 42.000 euro op gaan brengen. Op de foto staat Denise McRoberts. Ze is een van de kunstenaars die een werk voor de veiling kwam brengen. (Foto: Karel Nelis)

De veiling van kunst voor het nog ontbrekende bedrag, is op 20 mei aan de Neerweg. Jan en Lies Verweij stellen daarvoor, als buren van de Oude Kerk, hun garage 'De Toren' beschikbaar. De veiling is van 14.00 tot 17.00 uur. Er worden diensten en dingen geveild door een ervaren veilingmeester onder het toeziend oog van een notaris.

Kunst uit Soest

Marry Scheffer van het Orgelfonds: "We hebben Soester kunstenaars bereid gevonden een werk ter beschikking te stellen. De feestelijke opening van de veilingexpositie is op zaterdag 6 mei, om 14.30 uur, door de voorzitter van onze commissie van aanbeveling, burgemeester Rob Metz. Op 7, 13 en 14 mei is de kerk geopend voor bezichtiging van 14.00 tot 17.00 uur. Heel bijzonder is wel dat mevrouw Poortvliet, onze plaatsgenote, die ook zitting heeft in de commissie van aanbeveling, een originele tekening van de hand van haar man Rien Poortvliet beschikbaar stelt voor de veiling. Ina Isings uit Soest, dochter van de bekende schoolplatenschilder, biedt een aquarel aan van kunstschilder Johan Kuijpers (1894-1982). Hij woonde in haar jeugd op het adres Birkstraat 40a."
Veiling

Wie iets aan te bieden heeft, of wil weten wat er aangeboden wordt aan diensten en dingen, kan terecht op de website en de Facebookpagina van het Orgelfonds van de Oude Kerk.

De toegangsprijs voor de veiling bedraagt 15 euro. Daarvoor krijgen de bezoekers broodjes, soep en een drankje. In verband met veiligheidsvoorschriften mag alleen toegang worden verleend aan personen boven de 12 jaar.
Tekst uit Soest Nu


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Uit in Soest
Gemeente Soest