Als schrijven je hartenwens is

05-06-2017

SOEST - juni 2017 - Het Schrijfcafé van mei was druk bezocht. Negen mensen waren ondanks het mooie weer naar de boekhandel gekomen. Wat maakt nou dat de deelnemers terugkomen? Is het de diversiteit van de schrijfopdrachten, de verrassing ervan? Soms is het simpelweg vanwege het vrijmaken van tijd om te schrijven, een stok achter de deur. Op 21 juni mogen ze weer…

 ‘Wat heb je verder zoal aan schrijfopdrachten gegeven in het Schrijfcafé,’ vraagt een nieuwe deelnemer tijdens een korte pauze aan schrijfster Corrie. Een paar mensen moeten lachen, want zij weten hoe gevarieerd het aanbod de afgelopen weken is geweest. De groep helpt mee om een aantal opdrachten op te sommen. Zo is er al eens geschreven aan de hand van voorwerpen uit een koffer, gevoelswoorden of theelabeltjes. Er zijn ‘schuifgedichten’, korte verhaaltjes en clusters gemaakt. Corrie bedenkt steeds iets nieuws om de groep mee te verrassen.

Vandaag zijn ze ‘in gesprek’ met hun hartenwens, waarbij de onhandige hand het antwoord op mag schrijven. Er wordt gezucht en gesteund. Het valt niet mee je erbij neer te moeten leggen dat het zo langzaam gaat. Iedereen is opgelucht als ze weer ‘gewoon’ mogen schrijven. Als afronding van de schrijfopdracht mogen ze een vraag stellen naar aanleiding van hun eigen hartenwens. Er ontstaat grote hilariteit als het antwoord komt uit het ‘Boek met alle antwoorden’. Soms confronterend, soms helpend. ‘Het is een soort filosoferen over jezelf,’ zegt een deelnemer. 

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 21 juni. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl  (06-40155282)


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO
Gemeente Soest