Reisverhaal over je belevingswereld

14-09-2017

Een reisverhaal schrijven. In het schrijfcafé is gebleken dat je ze ook kunt schrijven zonder te hoeven reizen. Het enige wat ervoor nodig bleek te zijn, is een atlas van de belevingswereld. Ook de niet reislustige deelnemers van het Schrijfcafé wisten hier wel raad mee en schreven er lustig op los.

Er blijken grote verschillen in de reislustigheid van de deelnemers van het Schrijfcafé bij boekhandel Van de Ven. Je hebt de kilometervreters en de ik-ben-liever-thuisblijvers. Voor het schrijven over de eigen belevingswereld blijkt het niet uit te maken. Schrijfcoach Corrie heeft tevoren de kaarten ‘bergen van werk’ en ‘het grote genieten’ opgehangen. Tot grote hilariteit van de deelnemers mogen ze hun eigen route bepalen door met dartpijlen op deze landkaarten te mikken. Het levert leuke reislocaties op. Zo belanden een paar mensen in ‘de zee van overvloed’ en neemt er iemand de boot naar ‘Frietkot’.

De verrassende locaties spreken tot ieders verbeelding en leveren creatieve verhalen op. De deelnemers vonden het erg leuk om ze te schrijven. Bijna net zo leuk was het om elkaars verhalen te horen en even met de ander mee op reis te mogen naar zijn belevingswereld.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 20 september. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl  (06-40155282)


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO
Gemeente Soest