Luchtje aan het Schrijfcafé.

12-10-2017

Herinneringen kunnen op allerlei manieren opgeroepen worden. Het kan met foto’s, muziek, maar ook met geuren. Afgelopen Schrijfcafé gingen de geurpotjes van hand tot hand. Door het ruiken van 4711, pepermunt en zelfs boenwas kwamen de leukste verhalen boven drijven.

Aan geuren kleven herinneringen die sterk in onze herinnering verankerd liggen. Zonder te weten wat je ruikt, kan er toch een emotie boven komen drijven waar een heel verhaal aan hangt. Op zoek naar die herinneringen werd er door de deelnemers van het Schrijfcafé druk gesnuffeld aan alle geurpotjes die schrijfster Corrie had meegebracht. We schreven over lekkere en vieze geuren, over wat we zouden missen als we niet meer konden ruiken en over de geuren uit onze kindertijd. Aan sommige geuren viel geen naam te hangen. En dus genoten we mee van mooie omschrijvingen. Een wandeling in een bos na een zomerse regenbui, het schelpenzand onderin de vogelkooi, gemaaid gras dat alweer opgedroogd is, en ga zo maar door.

Na afloop van het Schrijfcafé was iedereen nieuwsgierig naar wat voor geurtjes er nu eigenlijk in de geurpotjes zaten. Aan de hand van de lijst met de inhoud werd er opnieuw druk gesnuffeld. ‘Oh ja, nu snap ik waarom dat verhaal in mijn hoofd opkwam,’ was daarbij één van de reacties. Er hing dit keer duidelijk een geurtje aan het Schrijfcafé, maar welke?

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 18 oktober. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl  (06-40155282)


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Gemeente Soest
Uit in Soest