Orgelfestival Oude Kerk Soest

10-01-2018

In januari 2018 wordt in de Oude Kerk van Soest het nieuwe orgel in gebruik genomen. Dankzij financiële steun van de provincie Utrecht en vele bijdragen van fondsen en particulieren heeft de Protestantse Gemeente Soest een Van Gruisen-Van Oeckelen orgel uit 1811/1857 kunnen laten restaureren en plaatsen.
Om dit te vieren worden er vanaf 12 januari, verspreid over het jaar, verschillende muzikale en informatieve activiteiten georganiseerd, waardoor velen kennis kunnen maken met het historische instrument.
Op 12 januari vindt de opening van het orgelfestivaljaar plaats met de overdracht door orgelbouwer Hans Reil en een inspelingsconcert door Gonny van der Maten, cantor-organist van de Protestantse Gemeente Soest.
Gedurende het orgelfestivaljaar staan bijzondere concerten en activiteiten op het programma, zoals onder meer een benefietconcert van violiste Janine Jansen en een benefietvoorstelling van Herman van Veen, orgelconcerten met bekende organisten, bijzondere orgelmuziek tijdens de zondagviering in de Oude Kerk, een basisschoolproject i.s.m. Orgelkids en open speeluren voor Soester (amateur) organisten.

Voor meer informatie zie Orgelfestival


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Uit in Soest
Gemeente Soest