Lezing Gees-Ineke Smit: Charlotte Salomon

22-01-2018

Charlotte Salomon, 1917-1943, schilderde in nog geen twee jaar honderden werken die samen een beeld geven van haar leven. Voor het eerst sinds hun ontstaan zijn deze gouaches nu allemaal te zien in een tentoonstelling in het Joods Historisch Museum in Amsterdam tot en met 25 maart 2018.

Haar serie ' Leven? Of theater? ' is een zeer uitzonderlijke geschilderde en geschreven autobiografie over haar jeugd in Berlijn, haar familie en haar gevoelens.

Na de kunstacademie volgde Gees-Ineke Smit de studie kunstgeschiedenis. Die achtergrond vormde een goede basis voor diverse adviseurs functies bij een groot bedrijf en verschillende instituten op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast blijft als grote passie het vertellen over kunst en haar geschiedenis, bijvoorbeeld door het ontwikkelen en geven van lezingen over intrigerende thema's en kunstenaars. 

Op donderdag 8 februari komt Gees-Ineke Smit bij Van de Ven om meer te vertellen over Charlotte Salomon en haar autobiografie ‘ Leven? Of theater? ’. Natuurlijk zal ze haar lezing toelichten aan de hand van schilderijen. Aanvang van de lezing is 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Toegang € 10,- inclusief drankje na afloop.


Nieuwsoverzicht

Partners

Gemeente Soest
RETO
Uit in Soest