Kennismaken met leden van het Cultuurplatform.

22-11-2018

Het bestuur van het Cultuurplatform bezoekt met regelmaat haar leden om nader kennis met ze te maken. We doen hier op de site verslag zodat ook de andere leden kunnen zien  wat andere leden voor de Soester cultuur betekenen.

Bezoek aan Muziekpodium Eemland
(bron foto: www.muziekpodiumeemland.nl)

Een nieuwe naam, een nieuw seizoen, Muziekpodium Eemland (voorheen Muziekkring Eemland) zit niet stil! We spraken met voorzitter Rob Heijerman en aankomend voorzitter Anton Belt. Wat goed is moet je houden, dus aan de locatie van de concerten (Hilton Royal Parc Soestduinen), het tijdstip (van oktober tot en met april maandelijks op zondagmiddag) en bovenal de kwaliteit wordt niet getornd. Maar wel een nieuwe naam dus, een soms toegankelijker programma en meer aandacht voor jongeren.

Het programma 2018 – 2019 ziet er weer veelbelovend uit:
- 7 oktober: Ernst Rombout en Erika Waardenburg op resp. hobo en harp
- 18 november: Jong talent musiceert
- 16 december: Hannes Minaar, pianorecitel
- 20 januari: GoYa String Quartet Amsterdam
- 17 februari Hawijch Elders en Sander Sitting op resp. viool en piano
- 17 maart: Japanse muziek met Shakuhachi & Sho
- 7 april: Calefax Rietkwartet en Eric Vloeimans op trompet (benefietconcert)

Niet voor niets belooft het Muziekpodium Bijzondere zondagmiddagconcerten voor echte liefhebbers!

Op onze vraag of er nog wensen zijn hadden Rob en Anton een duidelijk antwoord: meer naamsbekendheid voor het Muziekpodium in Soest. Natuurlijk wordt er aan de weg getimmerd met een prachtige website (www.muziekpodiumeemland.nl) en een Facebook-pagina, worden de concerten aangekondigd via de driehoeksborden langs de doorgaande wegen en staan ze op de Culturele Agenda van het Cultuurpunt, die maandelijks op veel plekken in Soest voor het grijpen hangt. Maar nog steeds is de breinpositie (zoals Rob en Anton het zelf noemen) in Soest aan de lage kant voor de prachtige en professionele concerten die worden georganiseerd. En daarmee lopen veel liefhebbers een kans mis op een onvergetelijke muzikale zondagmiddag vlak bij huis.

Een tweede wens is om eens met alle klassieke podia in en om Soest de koppen bij elkaar te steken om te kijken hoe die elkaar kunnen helpen en versterken. We hebben afgesproken dat het Cultuurplatform, waarvan veel van die podia lid zijn, gaat kijken of die behoefte breder leeft en zo ja, dit gaat organiseren.

Met deze afspraak namen we afscheid van Rob en Anton. Wij gaan zeker dit seizoen naar één of meer concerten van het Muziekpodium! En we hopen natuurlijk de Soester muziekliefhebbers daar in grote getale te ontmoeten!


Nieuwsoverzicht

Partners

Gemeente Soest
RETO
Uit in Soest