Henk Leisink nieuw bestuurslid Cultuurplatform Soest

16-08-2019

Enige tijd geleden is Henk Leisink toegetreden tot het bestuur van de Stichting Cultuurplatform Soest. Hij volgt Ida Thoenes op die zich de afgelopen jaren met veel enthousiasme heeft ingezet voor het Cultuurplatform, maar onlangs verhuisd is naar Doorn.

Henk Leisink studeerde psychologie in Utrecht. Hij startte zijn loopbaan als vakbondsbestuurder, werkte vervolgens als human resources manager in diverse sectoren en sinds een aantal jaren als coach/consultant en HRM interimmer voor verschillende bedrijven. Hij richt zich op advies en begeleiding bij verander- en ontwikkeltrajecten van organisaties, teams en individuen. Een brede ervaring die hij denkt goed te kunnen gebruiken in het bestuur van het Cultuurplatform Soest.
Henk: “Ik draai nu een paar maanden mee en mocht meteen aan de slag in de nominatiecommissie van de Cultuurprijs Soest; daarin heb ik ervaren hoe levendig en gevarieerd het culturele leven in Soest is en hoe het onderdeel is van de Soester gemeenschap, daar kleur aan geeft en verbindend is. Ik vind het mooi en inspirerend zoveel passie op cultuurgebied te zien en wil daar graag mijn bijdrage aan leveren.”

Cultuurplatform Soest
Het Cultuurplatform Soest heeft tot doel de kunst en cultuur in Soest/Soesterberg te stimuleren, verrijken en faciliteren en tevens de belangen van de aangesloten leden te behartigen. Daartoe is het Cultuurplatform gesprekspartner en belangenbehartiger van het culturele veld en gesprekspartner en klankbord voor de gemeente op cultureel gebied.
Een greep uit de vele activiteiten: Het Cultuurplatform organiseert regelmatig bijeenkomsten met de leden om samen plannen en wensen voor de toekomst te formuleren en brengt de vele culturele activiteiten binnen de gemeente onder de aandacht. Het verzorgt de verkiezing en uitreiking van de gemeentelijke Cultuurprijs, organiseert (met het CultuurPunt) de Cultureel Café’s en diverse activiteiten in het belang van alle deelnemers of deelnemersgroepen zoals het Atelierlint. Ook geeft het Cultuurplatform het tweejaarlijkse Cultuurboek uit met een korte presentatie van alle leden en initieert nieuwe activiteiten op cultureel gebied.


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
Gemeente Soest
RETO