Expositie Licht op Steen bij HazArt

20-08-2019

Vanaf 24 augustus tot en met 12 oktober toont de kunstzaal van HazArt vrij werk van 10 beeldhouwers, alsmede voorbereidende schetsen. Openingstijden: zie: www.hazart.nl

BEELDHOUWSYMPOSIUM:

Van 3 tot en met 15 september verandert de beeldentuin bij de Hazelaar in Soest in een beeldhouwwerkplaats. Gedurende dertien dagen werken hier tien professionele beeldhouwers aan hun eigen sculptuur in een blok natuursteen van ca.150 kilo. Van ruwe steen tot beeldhouwwerk; met haakse slijpers, luchthamers en handgereedschap werken zij onder andere in marmer, Iraans travertin, Belgisch hardsteenen Anröchter Grünstein. Het symposium sluit naadloos aan bij de missie die Kunststichting HazArt al bijna dertig jaar uitdraagt: het aanschouwelijk maken en promoten van kunst in het algemeen en de moderne beeldhouwkunst in het bijzonder. Bezoekers kunnen de vorderingen van dag tot dag volgen; de toegang is gratis en iedereen is welkom.

Op 15 september sluit het symposium af met een finissage, de tien gerealiseerde kunstwerken worden tentoongesteld tot en met 12 oktober. Expositie en symposium ‘Licht op Steen’ zijn gratis te bezoeken in de beeldentuin van Kunststichting HazArt - Pimpelmees 3 - Soest (op vijf minuten loopafstand van bus- en treinstation Soest-Zuid). De Hazelaar Art Supplies is tijdens het symposium alle dagen geopend.

Komt u met een groep naar dit symposium?
Meldt u zich dan aan via info@lichtopsteen.nl of 035-6013150.

Meer informatie op www.lichtopsteen.nl

Met steun van:
•    Gemeente Soest
•    De Hazelaar ART SUPPLIES
•    Rotaryclub Soest-Baarn
•    K.F. Heinfonds
•    Pr. Bernhard cultuurfonds
•    Carrières du Hainaut
•    Studio Bas


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
Gemeente Soest
RETO