Start nieuw seizoen Concertpodium Soest

30-08-2019

Openingsconcert 15 september met het Robert Quintet

Op 15 september aanstaande trapt het Robert Quintet de serie van zeven concerten van het Concertpodium Soest af met twee prachtige pianokwintetten van Schumann en Dvorak.

Het Robert Quintet is een pianokwintet bestaande uit jonge, energieke muzikanten die op zoek zijn naar manieren om uitvoeringen aantrekkelijker te maken voor zowel artiesten als luisteraars. Het jonge en levendige Robert Quintet is samengesteld uit gelijkgestemde alumni van het Utrechts Conservatorium die een diepe passie voor kamermuziek delen. Met het geliefde pianokwintet van Robert Schumann als vertrekpunt heeft het ensemble een sfeer van uiterste energie gecreëerd rondom een repertoire dat volledig uit het hoofd wordt gespeeld. Daarnaast experimenteert het kwintet met innovatieve concepten om de verwachtingen van de luisteraar te overstijgen, zoals het communiceren met het publiek of het opnieuw leven inblazen in oude meesterwerken. Een benadering die met groot enthousiasme werd ontvangen tijdens hun optreden vorig jaar in het Utrechtse TivoliVredenburg.

Het Robert Quintet bestaat uit Petros Papoulias (piano), Anna Britala (viool), Ella van der Mespel (viool), Teresa Järve (viool) en Camillo Cabassi (cello).

Programma:
1: Robert Schumann Piano Quintet in E-flat major, Op. 44
2: Antonin Dvorak – Piano Quintet No. 2, Op. 81

Het concert wordt gegeven op 15 september aanstaande van 15.00 uur tot 17.00 uur in de prachtige zaal van het Hilton Royal Parc Soestduinen, van Weerden Poelmanweg 4-6 in Soestduinen. Zaal open om 14.30 uur.

Kaarten reserveren kan op concertpodiumsoest.nl


Nieuwsoverzicht

Partners

Gemeente Soest
RETO
Uit in Soest