Holocaustmonument ‘Levenslicht’ bij de Kunststichting Hazart aan de Pimpelmees 3 te Soest.

19-01-2020
Van 23 januari tot en met 2 februari is het tijdelijke Holocaustmonument ‘Levenslicht’ te zien bij de Kunststichting Hazart. Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit de gemeente Soest.
Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan.
Het monument in onze gemeente maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 150 Nederlandse gemeenten deelnemen. Zo staat Nederland gezamenlijk stil bij de verschrikkingen van de Holocaust. De Stichting Comité 4 en 5 mei Soest – Soesterberg heeft samen met de gemeente Soest besloten om mee te doen met dit landelijke project. Jan Hazelaar en Ali van de Berg van de Kunststichting Hazart hebben hun deuren wijd open gezet om het tijdelijk monument ‘Levenslicht’ bij hun onder te brengen.
 
Op 26 januari (ook de landelijke holocaust herdenking) om 19.30 uur organiseert de Stichting Comité 4 en 5 mei Soest  - Soesterberg in nauwe samenwerking met de Kunststichting Hazart een korte plechtigheid bij het lichtmonument.
De plechtigheid is voor iedereen toegankelijk. Het advies is om lopende of op de fiets te komen. De parkeergelegenheid voor voertuigen is zeer beperkt. Ook mag er geparkeerd worden bij Stay Okay aan de Bosstraat. Verkeersregelaars zullen u daar heen verwijzen. Ook daar is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.
Voor meer informatie zie comité 4 en 5 mei
 

(foto: Marco de Swart)


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO
Uit in Soest
Gemeente Soest