Mozart en meer door het Farkas Blaaskwintet bij Concertpodium Soest in het Hilton Royal Parc in Soestduinen.

07-03-2020

Zondag 22 maart speelt het Farkas Quintet voor het Concertpodium Soest werken van Mozart, Ravel en meer. Het Farkas Quintet is in 1997 opgericht en heeft zich door de jaren heen tot een van Nederlands meest vooraanstaande blaaskwintetten ontwikkeld. Naast hun vaste werk in het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest en de Münchener Philharmoniker blijven de vijf jonge blazers samen om kamermuziek te maken op het allerhoogste niveau. Regelmatig speelt het Farkas Quintet in belangrijke concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam en Tivoli Vredenburg Utrecht. Daarnaast is het regelmatig op de radio te beluisteren. En in 2004 won het blaaskwintet zowel de vakjury- als de publieksprijs op het Nationaal Kamermuziekconcours in Almere. Het Farkas Quintet bracht meerdere cd’s uit op het label Quintone, zoals een cd met Franse muziek van Ravel, Milhaud en Francaix en een live-opname van Schönbergs Blaaskwintet op. 26.

Het concert begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Zaal open vanaf 14.30 uur. Na afloop is er gelegenheid kennis te maken met het kwintet, dat bestaat uit Fons Verspaandonk, hoorn; Hans Wolters, hobo; Herman van Kogelenberg, fluit; Marcel Geraedts, klarinet en Remko Edelaar op fagot.

Locatie: Hilton Royal Parc, Van Weerden Poelmanweg 4-6 Soestduinen. Kaarten voor € 19,50 zijn via de website of aan de kassa bij de zaal te koop. www.concertpodiumsoest.nl


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO
Gemeente Soest