lezing bij de Soester Kring op 18 mrt. gaat niet door.

11-03-2020

Mededeling in verband met Corona:
De Soester Kring volgt het beleid van de overheid in zover mogelijk. Omdat verschillende medewerkers niet kunnen aanwezig zijn en ook om ons publiek te beschermen gaan de lezingen voorlopig niet door! In ieder geval de lezing van 18 maart en 1 april. Dat beleid kan natuurlijk wijzigen en dan zullen wij meteen dienovereenkomstig handelen. Naast het overheidsbeleid moet er natuurlijk ook de mogelijkheid zijn om de lezing te houden en dat betekent in ons geval: De spreker moet vanwege zijn omstandigheden kunnen (en niet bovenstaande klachten hebben) en er moeten voldoende vrijwilligers zijn om de lezing te omringen. (entree, koffie/thee en techniek). Uiteraard bekijken wij van dag tot dag hoe de overheidsmaatregelen wijzigen en zullen ons dienovereenkomstig beraden.

Deze keer een lezing door professor Karel van Dam met als titel “Egyptologie: Goden, farao’s en arbeiders”.

Het Oude Egypte heeft bezoekers altijd gefascineerd. De zichtbare overblijfselen in de vorm van piramiden, graven en mummies gaven aanleiding tot gissingen over de betekenis ervan. Veel daarvan was fantasie, maar sinds de ontcijfering van de hiërogliefen kunnen we enigszins een beeld krijgen van de manier waarop in die tijd gedacht werd over goden, farao’s en arbeiders.
In deze voordracht worden eerst een aantal van de belangrijkste goden en hun betekenis besproken. De rol van de farao en zijn verhouding tot die goden komt daarna aan bod. In het laatste deel wordt in wat meer detail ingegaan op een specifieke groep arbeiders, namelijk diegenen die werkten aan de graven van de farao’s in het zogenaamde Dal der Koningen bij het huidige Luxor (waar o.a. ook het graf van Toetanchamon ligt).

Zie ook www.desoesterkring.nl

In de Rembrandtkapel, Rembrandtlaan 20 te Soest. Aanvang: 10.00 uur.
Entree € 5,- inclusief koffie en thee, aanmelden niet nodig, zaal open om 9.30 uur


Nieuwsoverzicht

Partners

Gemeente Soest
RETO
Uit in Soest